Βορίδης: Στο μυαλό του πρωθυπουργού δεν υπάρχει σκέψη για εκλογές

Οι πρώτες δηλώσεις του νέου υπουργού Εσωτερικών - Συνεχίζεται η συζήτηση για το νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ

Την πρώτη του συνέντευξη ως υπουργός Εσωτερικών παραχώρησε νωρίτερα ο Μάκης Βορίδης στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ. Να υπενθυμίσουμε πως χθες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ακολούθησε η παράδοση-παραλαβή χαρτοφυλακίου στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο κ. Βορίδης στην εισαγωγική του τοποθέτηση έστειλε ένα μήνυμα προς όλους εκείνους που τον ευχαρίστησαν για το έργο του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα δήλωσε: «η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό ήταν πάρα πολύ συγκινητικό από την πλευρά των αγροτών μας, των κτηνοτρόφων μας, των αλιέων μας...». «Πρέπει να δίνουμε περισσότερο χώρο στον τομέα αγροτικής ανάπτυξης, καθώς αποτελεί ένα κρίσιμο υπουργείο» πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση στο πρόγραμμα»

«Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας, διαχειριζόμαστε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν πράγματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν άμεσα. Στο μυαλό του πρωθυπουργού, πάντως δεν έχω δει να υπάρχει σκέψη εκλογών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο νέο υπουργός Εσωτερικών ερωτηθείς για την πορεία του κ. Θεοδωρικάκου δήλωσε: «ήταν ένας πολύ επιτυχημένος υπουργός, απόδειξη της απόλυτης συνέχειας και της έλλειψης οποιαδήποτε αρρυθμίας. Εγώ έχω καταθέσει δήλωση συνεχίσεως της συζήτησης για το ΑΣΕΠ» και πρόσθεσε για το σχετικό νομοσχέδιο πως «είμαστε στη δεύτερη ανάγνωση στην Επιτροπή. Επομένως αυτό σας το λέω σαν ένα δείγμα της απόλυτης συνέχειας».

«Όλοι εφαρμόζουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και δεν υπάρχει οποιαδήποτε διαφοροποίηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

«Η αριστερά είναι βασικός και ιδεολογικός μας αντίπαλος και εκείνο το οποίο λέω είναι ότι οι θεσμοί παράγουν ιδεολογία, κάτι το οποίο έχουν πει όλοι οι διανοούμενοι της αριστεράς και εκείνο το οποίο είπα είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει μια παρέμβαση, ώστε στην πραγματικότητα οι θεσμοί να μην αναπαράγουν εξισωτισμό. Είναι μια θεωρητική προσέγγιση» δήλωσε ο κ. Βορίδης ερωτηθείς για μια παλαιότερη τοποθέτησή του όπου και είχε δηλώσει πως θα πρέπει να ληφθούν οι «απαραίτητες θεσμικές πρόνοιες, ώστε να μην ξανακυβερνήσει η αριστερά». Ο υπουργός θέλοντας να τεκμηριώσει την άποψη του αυτή στη συνέχεια δήλωσε: «Εάν ενισχύσουμε την αξιολόγηση στο εσωτερικό της Δημόσιας Διοίκησης, ενισχύουμε την αξιοκρατία, άρα απορρίπτουμε τον εξισωτισμό, άρα παράγουμε μια κουλτούρα αξιοκρατική, που εγώ λέω ότι βρίσκεται στον αντίποδα των εξισωτικών ιδεών της αριστεράς».

Συζήτηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για τα Θεοφάνεια

Για τη θέση της Εκκλησίας απέναντι στα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας ο κ. Βορίδης δήλωσε: «έγινε συζήτηση χθες μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του πρωθυπουργού και εκείνο το οποίο ζητήθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι να αναλάβει η Εκκλησία τις ευθύνες της στο κομμάτι αυτό».

Δείτε παρακάτω την συνέντευξη:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM