Πέτσας: «Είναι σημαντικό να μην χάσει κανείς το ραντεβού του για το εμβόλιο»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το πρωί του Σαββάτου (26/12) μίλησε για το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19 μετά την άφιξη των εμβολίων, καθώς και για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων με το νέο έτος

Ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open, τόνισε πως μετά την άφιξη των πρώτων εμβολίων κατά του κορονοϊού –τα οποία έφτασαν στη χώρα μας τα Χριστούγεννα– αύριο Κυριακή (27/12) πρόκειται να γίνουν συμβολικά οι εμβολιασμοί της πολιτικής ηγεσίας. Αμέσως μετά, σταδιακά, τα εμβόλια θα διανεμηθούν στα 1.018 κέντρα εμβολιασμού, ώστε να ξεκινήσει και επίσημα ο εμβολιασμός –δηλαδή το σχέδιο «Ελευθερία»– στην Ελλάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιπλέον, σημείωσε πως εφόσον τα εμβόλια έχουν πάρει έγκριση από τον ΕΟΦ, «είναι ασφαλή όποιας μάρκας και αν είναι».

Πρόγραμμα εμβολιασμού: Ποιοι θα προηγηθούν;

Αναφορικά με την προτεραιοποίηση στους εμβολιασμούς, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε πως «πρώτα θα εμβολιαστούν οι 65 άνω και έπειτα θα μειώνεται το ηλικιακό όριο, ανά 5 – 10 χρόνια». Ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα μας πει η Επιτροπή».

Επιπρόσθετα, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «θα έχουμε μία μεγάλη επιτάχυνση του εμβολιασμού όταν θα εγκριθούν και άλλα εμβόλια».

Βέβαια, ο ίδιος, εξέφρασε και την ανησυχία του για το πως θα διεξαχθεί η όλη διαδικασία του εμβολιασμού, καθώς είναι «πρωτόγνωρη», όπως την χαρακτήρισε. Και παράλληλα, επισήμανε εμφατικά πως «είναι πολύ σημαντικό να μην χάσει κανείς το ραντεβού του για το εμβόλιο».

Αναφορικά με τις ημέρες των εορτών, δεν δίστασε να επαναλάβει για μια ακόμα φορά, το πόσο σημαντικό είναι για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, «να κρατήσουμε τις επαφές μας σε κλειστό κύκλο». Ενώ, –όπως ήταν αναμενόμενο– επιβεβαίωσε πως τα ίδια μέτρα θα ισχύσουν και την Πρωτοχρονιά.

Για το άνοιγμα των σχολείων

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο άνοιγμα των σχολείων μετά το νέο έτος, τονίζοντας πως, για την ώρα. η πιο πιθανή ημερομηνία είναι στις 8 Ιανουαρίου. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πιθανό να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου». Και αμέσως μετά συμπλήρωσε πως το άνοιγμά των σχολικών μονάδων αποτελεί «προτεραιότητα για την κυβέρνηση»

Ειδικότερα, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε πως στην περίπτωση όπου τελικά η κυβέρνηση οδηγηθεί στο να πάρει αυτή την απόφαση, πρόκειται να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης και όχι μονάχα τα δημοτικά σχολεία.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως μετά τα σχολεία, θα ανοίξουν κι άλλοι τομείς της καθημερινής δραστηριότητας, «αρκεί να συνεχιστεί η καλή πτωτική πορεία που έχουμε». Τονίζοντας βέβαια πως: «Πάντα, όταν βγαίναμε από καθεστώς περιοριστικών μέτρων, πηγαίναμε σταδιακά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM