Kορονοϊός: Θετικός ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, καθώς μετά από τους σχετικούς ελέγχους διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώσθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας (23/11). Έτσι, βρίσκεται πλέον σε καραντίνα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και ακολουθεί τις οδηγίες του ιατρικού προσωπικού.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

«Από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνεται ότι ο Υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης βρέθηκε θετικός στον ιό COVID-19 σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Η κατάσταση της υγείας του κ. Πλακιωτάκη είναι καλή, παραμένει στο σπίτι του ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ».

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση του ΥΝΑΝΠ

1388 νέα κρούσματα και 84 νεκροί 

Ο κορονοϊός σαρώνει την Ελλάδα, καθώς στη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 1388 κρούσματα. Παράλληλα, η Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε πως οι διασωληνωμένοι ανέρχονται σε 549. Οι θάνατοι έφτασαν τους 84 μέσα σε ένα 24ωρο.

Έντονη ανησυχία προκαλεί η ξέφρενη πορεία της πανδημίας στη χώρα τόσο λόγω των ημερήσιων κρουσμάτων, όσο και των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ. Επιπλέον, τα δεδομένα αυτά προκαλούν μεγαλύτερη ανησυχία και αβεβαιότητα για το τι θα επακολουθήσει κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1388 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 93006, εκ των οποίων το 53.3% άνδρες.

4823 (5.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 23998 (25.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

549 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 151 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 482 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 84 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1714 θανάτους συνολικά στη χώρα. 678 (39.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM