Γεωργιάδης: «Αν ο υπουργός Υγείας κάνει μια τέτοια εισήγηση, προφανώς θα ληφθεί υπόψη»

Οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης για το ενδεχόμενο lockdown στην Αττική

«Οι αποφάσεις ανακοινώνονται κεντρικά και θεσμικά. Ούτε επιβεβαιώνω ούτε διαψεύδω», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ερωτηθείς στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ για το ενδεχόμενο ενός αυστηρού lockdown στην Αττική, μετά τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

«Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά. Αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός, τι να σας πω. Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες, ο καθένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του. Δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι», είπε συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν ο υπουργός Υγείας, που είναι ο υπεύθυνος, κάνει μια τέτοια εισήγηση, προφανώς θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη για την κυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός.

«Ασφαλώς η Αττική προκαλεί μια μεγάλη ανησυχία. Είναι σχετικά έως πολύ πυκνοκατοικημένη, με αποτέλεσμα, αν η πανδημία ξεφύγει, μπορεί να λάβει διαστάσεις», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός σχετικά και με την εισήγηση του υπουργού Υγείας να μπει η Αττική σε καραντίνα τύπου Μαρτίου.

Τι ισχύει για το λιανεμπόριο

«Η αγορά λειτούργησε σωστά και δεν επιβάρυνε την πανδημία και αν οι ειδικοί προτείνουν να κλείσουμε, θα είναι πολύ δυσάρεστο για τα καταστήματα», υπογράμμισε ο υπουργός για το λιανεμπόριο.

Για τα μέτρα της προηγούμενης Παρασκευής απάντησε πως «εφαρμόστηκαν με σκοπό να προλάβουμε την επέκταση, αλλά τα δεδομένα αλλάζουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM