Γεωργιάδης: «Δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του lockdown προς το παρόν»

Σε περιπτώσεις καταστηματαρχών που αρνούνται να κάνουν αλλαγές ο υπουργός κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν καταγγελία στο 1520

Για το click away, τα μέτρα και τις σκέψεις για το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο μίλησε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Βάλαμε τηλεφωνικές παραγγελίες για να εξυπηρετηθούν και οι μικρές επιχειρήσεις», δήλωσε ο υπουργός. «Ο φόβος ότι η τεχνολογία θα μειώσει τις θέσεις εργασίας υπήρξε σε κάθε εποχή. Το να περάσει η αγορά μας στην ψηφιακή εποχή θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων», πρόσθεσε.

Τι γίνεται με τα εμβόλια

«Δεν μπορώ να σας πω δημοσίως τη θέση μου για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την προμήθεια των χωρών με εμβόλια», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Θα ήταν τραγικό σφάλμα να μην πάρουν οι χώρες τα εμβόλια που πρέπει», τονίζοντας «ελπίζω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα βρει τη λύση».

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα μπορούσε να παραγγείλει μόνη της εμβόλια, όπως η Γερμανία, απάντησε πως «αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει».

Αναφορικά με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ο υπουργός δήλωσε πως έχουν κλείσει καταστήματα, καθώς υπήρχαν ορισμένοι που πουλούσαν κινητά και εξαρτήματα.

Σχετικά με τις περιπτώσεις καταστηματαρχών που αρνούνται να κάνουν αλλαγές ή επιστροφές χρημάτων αν κάποιος έχει ψωνίσει με τη μέθοδο του click away, κάλεσε τους καταναλωτές να κάνουν καταγγελία στο 1520 και υπογράμμισε πως αν διαπιστωθεί ότι μαγαζί αρνήθηκε να κάνει επιστροφή εντός 14 ημερών, θα του επιβληθεί πρόστιμο.

Μιλώντας για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά, εκεί που οι λοιμωξιολόγοι θα μας πουν ότι αυτές οι περιοχές είναι καθαρές από τον ιό, θα ανοίξουμε».

«Την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους θα μετρήσουμε τα δεδομένα για το άνοιγμα του λιανεμπορίου», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και ανέφερε ότι «δεν έχουμε μιλήσει καθόλου για την εστίαση, γιατί υπάρχει “φρένο” από τους λοιμωξιολόγους».

Αποκάλυψε ότι σήμερα θα γίνει τηλεδιάσκεψη για τα χιονοδρομικά κέντρα, τα οποία ‒όπως είπε‒ «έχουν πάθει πολύ μεγάλη ζημιά».

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόφαση για παράταση του lockdown προς το παρόν», κατέληξε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM