Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου - Παρόντες Κικίλιας, Χαρδαλιάς και Τσιόδρας

Η χώρα βαίνει προς το τρίτο κύμα πανδημίας - Έκτακτη συνεδρίαση υπό την παρουσία του πρωθυπουργού

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 13.30 υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Όπως δήλωσε σήμερα νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, η χώρα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας, με τα τελευταία στοιχεία να είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Η εισήγηση του υπουργού Υγείας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open και δήλωσε πως θα εισηγηθεί ολικό lockdown στην Αττική εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα και σήμερα είναι ανησυχητικά.

«Ένα lockdown τέτοιο, ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου, θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να μαζέψει την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Χθες στην καθιερωμένη ενημέρωση ο ΕΟΔΥ επιβεβαίωσε 638 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 164.575, εκ των οποίων 51,9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 6.045 (3,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 52.595 (61,0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Τέλος, να σημειωθεί πως 276 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, ενώ καταγράφηκαν 25 νέοι θάνατοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM