Σταϊκούρας: Επιστρεπτέα Προκαταβολή και το 2021

O Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε πως το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής πρόκειται να επεκταθεί και το 2021.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας αποκάλυψε πως το μέτρο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχει λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά και για αυτό θα επεκταθεί και το επόμενο έτος, το 2021.

Παράλληλα, ο Υπ. Οικονομικών ανέφερε πως ο προϋπολογισμός που θα κατατεθεί στη Βουλή - την ερχόμενη Παρασκευή - θα προβλέπει ύφεση λίγο πάνω από 10%. Επίσης, όπως είπε ο ίδιος, θα συμπεριλαμβάνει και νέα μέτρα στήριξης έως 900 εκατ. ευρώ.

«Η πραγματική οικονομία θα χρειαστεί στήριξη και στους επόμενους μήνες και μέσα στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού θα υπάρχουν πρόσθετες παρεμβάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ανοίγει η πλατφόρμα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4

Πέρα απ' την επέκταση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ο κ. Σταϊκούρας, επισήμανε πως το επόμενο Σαββατοκύριακο πρόκειται να ανοίξει η πλατφόρμα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4. Έτσι ώστε, εντός του μήνα να ξεκινήσουν οι εκταμιεύσεις.

Επίσης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Γέφυρα» το οποίο πήρε το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Ένωση για κρατική επιδότηση, τόνισε πως «για πρώτη φορά, η κυβέρνηση στηρίζει όσους είναι συνεπείς στις πληρωμές τους».

Ενώ αμέσως μετά προχώρησε στην εκτίμηση πως σύντομα -τέλη Νοεμβρίου- θα ξεκινήσουν οι πληρωμές, τονίζοντας παράλληλα, τη σημασία να καλλιεργηθεί στην Ελλάδα κουλτούρα πληρωμών.

 «Το ταμείο αντέχει»

«Γεμίζουμε το ταμείο και τα δίνουμε στην πραγματική οικονομία», σημείωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σύνεση όσα δεινά επέφερε η πανδημία και κατ' επέκταση η επιδημιολογική κρίση τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε επιχειρήσεις.

Και κατέληξε λέγοντας πως «το ταμείο αντέχει» και πως η κυβέρνηση προχωρά στοχευμένα σε παροχές σε όσους πλήττονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM