Παπαθανάσης: Άνοιγμα της αγοράς την 1η Δεκεμβρίου με αυστηρά μέτρα

O αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης αποκάλυψε πως ήδη γίνονται σχέδια για άνοιγμα της ελληνικής αγοράς την 1η Δεκεμβρίου, μία μέρα μετά την άρση του lockdown. Επιπλέον, σημείωσε πως εξετάζονται και εναλλακτικά πλάνα.

Ο Νίκος Παπαθανάσης αποκάλυψε πως θα έχουμε άνοιγμα της αγοράς την 1η Δεκεμβρίου 2020. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως αρχικά θα ανοίξουν το λιανεμπόριο και η εστίαση, και μάλιστα με πολύ αυστηρά μέτρα.

Επίσης, τόνισε πως «υπάρχουν και άλλα σενάρια στο τραπέζι» και ότι «η δημόσια υγεία δεν μπαίνει στη ζυγαριά».

Η κατάσταση φαίνεται να σταθεροποιείται 

Ο Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί τη δεδομένη στιγμή, είπε πως αυτή «φαίνεται να σταθεροποιείται». Και εξήγησε πως «αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει σοβαρή μείωση της διασποράς του κορονοϊού».

«Είναι πολύ νωρίς, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη»

«Η επιστημονική πρόταση της Επιτροπής επιδημιολόγων ήταν για τρεις εβδομάδες, τρεις εβδομάδες εφαρμόζουμε. Εμείς ακούμε την επιστημονική γνώση», συνέχισε ο κ. Παπαθανάσης. Και συμπλήρωσε: «Είναι πολύ νωρίς, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη».

«Σύμπτυξη της επανεκκίνησης με αυστηρά μέτρα»

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε πως θα υπάρξει «σύμπτυξη της επανεκκίνησης με αυστηρά μέτρα» και πως ο κόσμος δεν πρόκειται να «ξεχυθεί στους δρόμους».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως είναι πιθανό να εφαρμοστούν πιο αυστηρά μέτρα όσον αφορά την πυκνότητα των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται μέσα σε καταστήματα, χώρους εστίασης ή εμπορικά κέντρα.

Ο κ. Παπαθανάσης κατέληξε λέγοντας πως το σχέδιο για το άνοιγμα της αγοράς βασίζεται στην πρότερη εμπειρία (από την επανεκκίνηση μετά την καραντίνα της περασμένης άνοιξης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM