Εξαδάκτυλος: «Μόνο ένα θαύμα θα βάλει τέλος στο lockdown στις 30 Νοεμβρίου» (vid)

O πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας για την πανδημία και το τέλος της καραντίνας εξέφρασε την άποψη πως «μόνο ένα θαύμα θα βάλει τέλος στο lockdown στο τέλος Νοεμβρίου».

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εκτιμά πως «μόνο ένα θαύμα θα βάλει τέλος στο lockdown στο τέλος Νοεμβρίου», τονίζοντας παράλληλα πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα μέτρα.

«Θα ζήσουμε ό,τι μέλλει να ζήσουμε»

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε:

«Εάν δεν έχουμε ελπιδοφόρα μηνύματα την επόμενη εβδομάδα, δεν υπάρχουν περιθώρια άλλων μέτρων. Θα ζήσουμε ό,τι μέλλει να ζήσουμε. […] Δεν κοιτάζω για χαλάρωση τα Χριστούγεννα με όσα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Η εικόνα δεν μας αφήνει περιθώρια να κάνουμε Χριστούγεννα όπως θα θέλαμε. Μόνο ένα θαύμα θα βάλει τέλος στο lockdown στο τέλος Νοεμβρίου».

«Χρειάζονται όλοι»

Επιπλέον, ο κ. Εξαδάκτυλος απηύθυνε έκκληση σε όλους τους γιατρούς, ανεξάρτητα με την ειδικότητά τους, να μετέχουν στην ταχύρρυθμη τηλεκπαίδευση – ένα πρόγραμμα που εξήγγειλε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ 3, τόνισε πως «δεν υπάρχει πολυτέλεια να ψάχνουμε για ειδικευμένους γιατρούς στη Θεσσαλονίκη. Χρειάζονται όλοι».

Και εξήγησε: «Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής εξαντλούνται και χρειαζόμαστε ενίσχυση γρήγορα. Η πόλη ζει μια κατάσταση που δεν θέλαμε ποτέ να ζήσουμε. Όλοι πρέπει να παρακολουθήσουμε την εκπαίδευση για να βοηθήσουμε».

«Περιοριστείτε όλοι στα σπίτια σας»

Αμέσως μετά, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος προχώρησε σε μια ακόμη έκκληση. Αυτή τη φορά προς τους πολίτες. Κάλεσε όλους εμάς να παραμείνουμε στα σπίτια μας και να περιορίσουμε τις επαφές μας μόνο στο στενό οικογενειακό περιβάλλον. Είπε επίσης πως είναι απαραίτητο να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο, και μόνο για πολύ απαραίτητους λόγους.

Ο κ. Εξαδάκτυλος είπε χαρακτηριστικά: 

«Θα ακουστώ δυσάρεστος, αλλά δεν είμαι υπερβολικός. Περιοριστείτε στο σπίτι σας, στο στενό οικογενειακό περιβάλλον και μόνο. Έξοδος από το σπίτι μόνο για πολύ απαραίτητους λόγους».

Δείτε όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ): 

 

Μείωση στα κρούσματα, αλλά νέο ρεκόρ σε ημερήσιους θανάτους

Ο κορονοϊός δεν σταματά να σαρώνει την Ελλάδα. Η πτωτική τάση που παρουσίασαν χθες τα κρούσματα δεν αφήνει κανέναν να χαρεί, διότι στην αντίπερα όχθη σημειώθηκε ρεκόρ ημερήσιων θανάτων ‒71 νεκροί σε ένα 24ωρο–, ενώ 392 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Δείτε αναλυτικά όσα ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1.698 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 74.205, εκ των οποίων το 54,0% άνδρες.

4.648 (6,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 19.081 (25,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

392 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 121 (30,9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78,8% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 376 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 71 ακόμη καταγεγραμμένους θανάτους και 1.106 θανάτους συνολικά στη χώρα. 451 (40,8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97,0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM