Επιστολή ΓΣΕΕ στον πρωθυπουργό: Να καταβληθεί ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων

Να καταβληθεί στο ακέραιο το επίδομα Χριστουγέννων ζητά η ΓΣΕΕ σε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, αναφέροντας τους αγώνες που καταβάλλει η πολιτεία εν μέσω πανδημίας.

Ειδικότερα, η επιστολή από την ΓΣΕΕ για το δώρο Χριστούγεννων δεν στάλθηκε μόνο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στους υπουργούς Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Βρούτση.

Η Συνομοσπονδία σε σχετικό δελτίο Τύπου που δημοσίευσε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μεταφέρουμε και διεκδικούμε την έμπρακτη ανταπόκριση της πολιτείας στο αίτημα των εργαζομένων για την εφαρμογή της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ 2010 και την εξασφάλιση της καταβολής στις 21/12/2020 στο ακέραιο του δώρου Χριστουγέννων στη βάση των ονομαστικών αποδοχών των εργαζομένων, δηλαδή αυτών που λάμβαναν πριν την με οποιονδήποτε τρόπο ένταξή τους στα υποχρεωτικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, με ελάχιστο όριο το ποσό των 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους με οποιαδήποτε μορφή μερικής απασχόλησης».

Παράλληλα, η ΓΣΕΕ τονίζει στην επιστολή της την αγωνία των πολιτών και των εργαζομένων εν μέσω καραντίνας, μιλώντας για τις προσπάθειες που καταβάλλουν με στόχο τη μείωση διασποράς του κορονοϊού.

Πορείες και συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα η ΑΔΕΔΥ και η ΕΚΑ έχουν κηρύξει απεργία, ενώ στο πλαίσιο αυτής πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις έξω από υπουργεία. Ειδικότερα, γύρω στις 12.00 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από μέλη της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας, με τις αστυνομικές δυνάμεις να μένουν παρατεταγμένες στον χώρο.

Συμβολική παρέμβαση έγινε και στο υπουργείο Εργασίας από εκπροσώπους των διοικητικών συμβουλίων ομοσπονδιών, σωματείων και του ΕΚΑ.

Τέλος, στο υπουργείο Ναυτιλίας αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, ναυτεργατικά και άλλα σωματεία της περιοχής πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας.

Η τοποθέτηση μέλους της ΓΣΕΕ

«Χιλιάδες εργαζόμενοι συμμετέχοντας στην απεργία βροντοφώναξαν στην κυβέρνηση ότι απαιτούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων τους», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της Ε.Ε. του ΕΚΑ και της διοίκησης της ΓΣΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM