«Χειρόφρενο» τραβούν τα ΜΜΜ ‒ Κινητοποιήσεις υγειονομικών στο Σισμανόγλειο

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί στις γραμμές 1, 2 και 3, ενώ παράλληλα σε συγκεντρώσεις θα προβούν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία της χώρας.

Σήμερα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, τα σωματεία εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ. Ο ηλεκτρικός και το μετρό θα τραβήξουν «χειρόφρενο», ενώ το τραμ θα κινηθεί κανονικά έως τις 6.00 το απόγευμα. «Φοράμε μάσκες, αλλά έχουμε φωνή και ζωή», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία της ΣΤΑ.ΣΥ.

Παράλληλα, γιατροί και νοσηλευτές στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, πραγματοποιούν αυτή την ώρα συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο. Στην πλατεία Κλαυθμώνος από νωρίς το πρωί βρίσκονται κλούβες της Αστυνομίας, ενώ στις 12.00 το μεσημέρι αναμένεται συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), με τοπικές μορφές δράσης και συγκεντρώσεις στην πύλη των νοσοκομείων.

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥΗ ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:

– Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία.

– Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό, και όχι αγορά υπηρεσιών.

– Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων.

– Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με προσλήψεις προσωπικού, επίταξη χιλιάδων ιδιωτικών λεωφορείων που βρίσκονται σε απραξία.

– Αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

– Αποχή από κάθε ηλεκτρονική ψευδοψηφοφορία σε όλο το Δημόσιο για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο «που μετατρέπει σε ιδιώνυμο τη συλλογική, συνδικαλιστική δράση και ουσιαστικά απαγορεύει την απεργία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM