Δώρο Χριστουγέννων με βάση... τα 534 ευρώ

Τον τρόπο που θα καλύψει το Δώρο Χριστουγέννων αναζητά η κυβέρνηση, σε όσους έχουν μπει σε αναστολή εργασίας από το Μάιο έως και σήμερα. 

Του Βασίλη Τσεκούρα

Η κυβέρνηση αναζητά λύσεις για το πως θα καλύψει το δώρο των Χριστουγέννων σε εκείνους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας από τον Μάιο μέχρι και σήμερα.

Το Υπ. Οικονομικών δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να καλύψει το δημόσιο το Δώρο επί του ονομαστικού μισθού, αλλά στη βάση των 534 ευρώ.

Κι αυτό, γιατί σύμφωνα πηγές του οικονομικού επιτελείου, η εναλλακτική της πλήρους κάλυψης στον ονομαστικό μισθό για όλους «θα έστελνε το λάθος μήνυμα, σε μια συγκυρία όπου δεν υπάρχουν πλεονάσματα αλλά ελλείμματα».

Έτσι, ένας υπάλληλος με μισθό 900 ευρώ το μήνα, που είχε βγει σε αναστολή όλο το Μάιο και όλο το Νοέμβριο, θα υπολογίσει το δώρο ως εξής:
  • από Μάιο επί των 534 ευρώ
  • από Ιούνιο έως Οκτώβριο με βάση τον ονομαστικό μισθό του
  • το Νοέμβριο επί των 800 ευρώ και
  • το Δεκέμβριο επί των 800 ευρώ.

Για τον Δεκέμβριο, ωστόσο δεν έχει «κλειδώσει» αν θα υπολογιστεί σίγουρα με τα 800 ή τα 534 ευρώ.

Υπολογίζεται πως με αυτή τη μέθοδο, περίπου 500.000-600.000 εργαζόμενοι με μερική απασχόληση θα λάβουν πολλαπλάσιο Δώρο Χριστουγέννων σε σχέση με τις ονομαστικές -κανονικές- τους αποδοχές, «βοηθώντας αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».

Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται και σε ένα βοήθημα προς τα ευάλωτα νοικοκυριά, στη βάση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού, με τις ανακοινώσεις να γίνονται τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM