Οι πατάτες από μόνες τους αποτελούν κορυφαίο «guilty pleasure» για τους περισσότερους ανθρώπους, και φυσικά, ποιος μπορεί να πει «όχι» στις τηγανητές πατάτες;
Ωστόσο οι τηγανητές πατάτες, έχουν θερμίδες που κανείς δεν χρειάζεται πραγματικά, όσο νόστιμες και αν είναι. Για αυτό ήρθε η ώρα να βρούμε εναλλακτικές λύσεις. Μπορεί να μην μηδενίσουμε τις θερμίδες, αλλά τα τινά είναι δύο. Πρώτον, θα πειραματιστούμε με νέες γεύσεις. Και δεύτερον, θα αποφύγουμε τα περιττά λάδια από το τηγάνισμα.
Ήρθε η ώρα λοιπόν, να φτιάξεις και εσύ τις πιο νόστιμες γεμιστές baked πατάτες του κόσμου όλου και να γλύφεις τα δάχτυλα σου. Και μάλιστα, σε χρόνο ρεκόρ! Εξάλλου, η μαγειρική θέλει τρόπο και όχι κόπο.
Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε με τα must-have υλικά της συνταγής μας!
ΥΛΙΚΑ
- Όσες πατάτες αντέχεις!
- Τυρί της επιλογής σου (ιδανικά διάλεξε κάποιο τυρί που λιώνει για πιο cheesy αποτέλεσμα)
- Λαχανικά (όπως κρεμμύδι, τομάτα, πιπεριά, μανιτάρι, καλαμπόκι κ.ο.κ.)
- Κάποιο κρεατικό της επιλογής σου (μπορείς να επιλέξεις από bacon, κιμά μέχρι χοιρινή τηγανιά ή crispy κοτόπουλο) - προαιρετικά -
- Βούτυρο ή λάδι
- Λίγο γάλα ή γιαούρτι για το μίγμα
- Dip ή sause για το σερβίρισμα (και chives απαραιτήτως)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αφού πλύνεις καλά τις πατάτες σου. τρύπησε τις με ένα πιρούνι, και με - ελάχιστο - λάδι και αλάτι και βάλτες στο φούρνο για περίπου ώρα (στους 180 βαθμούς)
- Στη συνέχεια, χάραξε τες στη μέση και αφαίρεσε το εσωτερικό τους
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τα υλικά της επιλογής σου (extra ψιλοκομμένα) μαζί με το εσωτερικό από της ήδη ψημένες πατάτες
- Στο μίγμα πρόσθεσε τα μπαχαρικά της αρεσκείας σου και κάποιο πιο ρευστό/υγρό στοιχείο, όπως γάλα ή γιαούρτι
- Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, γέμισε με αυτό τις πατάτες σου
- Συμπλήρωσε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και ξανά βάλε το ταψί με τις πατάτες στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά (και πάλι στους 180 βαθμούς)
- Μόλις βγουν από τον φούρνο σέρβιρέ με κάποια sause που σου αρέσει (όπως sause γιαουρτιού ή γουακαμόλε)
Δείτε και το video που ακολουθεί για extra έμπνευση:
Μια δοκιμή αμέσως κιόλας θα σας πείσει! Καλή απόλαυση!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Εύκολη καρμπονάρα για αρχάριους (pics)
- Πως να φτιάξετε πεντανόστιμη ρεβιθάδα Σίφνου (pics)
- Εύκολο σουφλέ με ζαμπόν και τυρί σε χρόνο ρεκόρ (pics)