Ένα δροσερό και αρωματικό κοκτέιλ με φρέσκο καρπούζι και αρωματισμένη βότκα είναι το must του καλοκαιριού.
Είναι ένα κοκτέιλ το οποίο θα σε ξετρελάνει και δεν θα μπορείς να το αποχωριστείς!
Δείτε παρακάτω πως να το φτιάξετε:
Υλικά Συνταγής
Για την αρωματισμένη vodka
- 1 μπουκάλι vodka
- μια χούφτα raspberries
- μια χούφτα φράουλες
- 10 φύλλα βασιλικού
Για τον χυμό καρπούζι και το shrub καρπουζιού
- 1/2 καρπούζι
- ξίδι από λευκό κρασί (ή μηλόξυδο ή ξύδι από ρύζι)
- λευκή ζάχαρη
Για το κοκτέιλ καρπούζι
- 40 ml αρωματισμένη vodka
- 20 ml λικέρ λίτσι
- 20 ml χυμό καρπουζιού
- 30-35 ml shrub καρπουζιού
- 30 ml cherry blossom tonic (ή απλό τόνικ
- ή σόδα
- ή pink grapefruit soda)
Για το γαρνίρισμα
- μια αλατισμένη φέτα καρπούζι
- ένα πλατύ φύλλο βασιλικού
Εκτέλεση
Για την αρωματισμένη vodka
Σε ένα αποστειρωμένο δοχείο, το οποίο κλείνει αεροστεγώς βάζουμε τη vodka, τα raspberries, τις φράουλες κομμένες στη μέση - καθαρισμένες από τα κοτσάνια τους - και τα φύλλα βασιλικού.
Το αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για 3-4 μέρες και ανακινούμε καθημερινά. Την τέταρτη ημέρα το ανοίγουμε, το σουρώνουμε και το αποθηκεύουμε σε ένα καθαρό αποστειρωμένο μπουκάλι μέσα στο ψυγείο.
Για τον χυμό καρπούζι και το shrub καρπουζιού
Περνάμε από έναν αποχυμωτή ή μπλέντερ μισό καρπούζι - χωρίς τις φλούδες του - αφού αφαιρέσουμε πολύ προσεκτικά τα κουκούτσια.
Σουρώνουμε καλά το χυμό από το καρπούζι και κρατάμε τα 20 ml από τον χυμό στην άκρη προκειμένου να τον προσθέσουμε πιο μετά στο κοκτέιλ.
Μετράμε πόσα ml έχουμε από τον υπόλοιπο χυμό και προσθέτουμε άλλο τόσο ξίδι. Υπολογίζοντας, κατά όγκο, προσθέτουμε στο μείγμα τη λευκή ζάχαρη. Οπότε έχουμε μια κούπα χυμό καρπούζι, μια κούπα ξίδι από λευκό κρασί και 3/4 της κούπας λευκή ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και σουρώνουμε ακόμη μια φορά το μείγμα. Το shrub καρπουζιού συντηρείται σε αποστειρωμένο δοχείο στο ψυγείο για περίπου 3 εβδομάδες με ένα μήνα.
Για το κοκτέιλ καρπούζι
Σε ένα μεγάλο ποτήρι τύπου «φούσκα», βάζουμε όλα τα συστατικά του κοκτέιλ εκτός από το τόνικ. Προσθέτουμε κανονικό πάγο και ανακατεύουμε για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια, προσθέτουμε λίγο ακόμα πάγο και βάζουμε και το τόνικ. Ανακατεύουμε πολύ ελαφρά για 3 με 4 δευτερόλεπτα.
Γαρνίρουμε το κοκτέιλ καρπούζι με μια ωραία φέτα καρπουζιού που έχουμε αλατίσει ελαφρώς, και ένα όμορφο φυλλαράκι βασιλικού.
Και voilà! Απολαύστε υπεύθυνα!