Κατατέθηκε τροπολογία για πλαφόν στα τεστ κορονοϊού

Το πλαφόν στις τιμές των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού τίθεται σε εφαρμογή με την τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε στη Βουλή. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μέρος σε τηλεδιάσκεψη, στο πλαίσιο του 31ου ετήσιου Greek Economic Summit, όπου θα συμμετέχει και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

Η τροπολογία για τα πλαφόν στα τεστ κορονοϊού περιήλθε στο νομοσχέδιο «Περιστολή του λαθρεμπορίου - Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού, διατάξεις περί κοινωφελών περιουσιών και σχολαζουσών κληρονομιών, διατάξεις για τα τέλη κυκλοφορίας και τα τέλη ταξινόμησης, κίνητρα για την προσέλκυση φορολογικών κατοίκων».

Του Μάκη Θεοδώση

Εμπλουτίζεται με αυτόν τον τρόπο η νομοθεσία σχετικά με τη δυνατότητα καθορισμού ανώτατης τιμής πώλησης στους καταναλωτές για αγαθά ή υπηρεσίες που είναι απαραίτητα για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση και την ασφάλειά τους, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19, και με στόχο την αποφυγή φαινομένων αισχροκέρδειας.

Πιο συγκεκριμένα, για όσο καιρό υφίσταται ο ιός, και όχι πέραν της 28ης Φεβρουαρίου 2021, απαγορεύεται η συνομολόγηση ή η λήψη ωφελημάτων από την πώληση αγαθού για τη υγεία, τη διατροφή ή την ασφάλεια, ιδίως φαρμακευτικής φύσεως, με μεικτό κέρδος πάνω από αυτό που ορίζεται προ της 1ης Σεπτεμβρίου 2020. Αυτά μπορεί να είναι τεστ ανίχνευσης, χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά υλικά. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δίνει τη δυνατότητα καθορισμού ανώτατης τιμής πώλησης για τα προαναφερθέντα.

Να σημειωθεί πως η ανώτατη χρέωση για το μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, το PCR-RapidTest, είναι στα 40 ευρώ, ενώ για το απλό τεστ ανίχνευσης αντιγόνου στα 10 ευρώ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην 31η Ελληνική Οικονομική Σύνοδο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μέρος σήμερα, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στις 20.00 σε τηλεδιάσκεψη, στο πλαίσιο του 31ου ετήσιου Greek Economic Summit, το οποίο διοργανώνεται από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Στη συζήτηση, την οποία θα συντονίσει ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νίκος Μπακατσέλος, θα συμμετάσχουν ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, ο CEO της Philip Morris International Ανδρέας Καλαντζόπουλος, ο CEO της Deloitte Global Punit Renjen και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών Myron Brilliant.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM