Ζαχαράκη: «Στο τέλος της εβδομάδας η απόφαση για τα σχολεία»

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση για τα σχολεία, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ. Πολλά τα σενάρια στο τραπέζι, με τους επιστήμονες να εμφανίζονται προβληματισμένοι.

Αν και η κυβέρνηση προγραμμάτιζε το σταδιακό άνοιγμα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, οι ειδικοί απαντούν πως πάλι θα έχουμε συγχρωτισμό των γονέων. Η κ. Ζαχαράκη συγκεκριμένα δήλωσε: «Εισερχόμαστε σε μια εβδομάδα που τα δεδομένα αναλύονται καθημερινά, ώστε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί να είναι για το καλό των παιδιών. Αν και τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλειά τους. Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η απόφαση για τα σχολεία».

Η υφυπουργός τόνισε μάλιστα πως η λειτουργεί κανονικά και πως τα προβλήματα έχουν εξομαλυνθεί.

«Είναι ένα μείζον ζήτημα το άνοιγμα των σχολείων»

«Είναι ένα περίπλοκο ερώτημα το άνοιγμα των σχολείων. Δεν έχουμε δει ακόμα φως από τους ειδικούς. Η πρόθεσή μας είναι να ανοίξει η πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Αυτή τη στιγμή ακόμα δεν έχουμε κάτι ξεκάθαρο, είναι ένα σύνθετο θέμα, καθώς έχει να κάνει με την εξέλιξη των επιδημιολογικών φορτίων», δήλωσε σε εκπομπή του OPEN η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα.

«Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνουν οι συζητήσεις για το επικείμενο άνοιγμα», πρόσθεσε η κ. Γκίκα. Μάλιστα, η ίδια επισήμανε πως «η διά ζώσης διδασκαλία δεν αντικαθίσταται από την τηλεκπαίδευση». «Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών», κατέληξε.

Η τοποθέτηση της Ματίνας Παγώνη

Από την πλευρά της, και η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας - Πειραιά Ματίνα Παγώνη τόνισε πως τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο, καθώς, αν και τα παιδιά έχουν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, η τυχόν διασπορά του ιού εγκυμονεί κινδύνους σε γονείς, γιαγιάδες και παππούδες, καθώς εκείνοι θα συνοδεύουν τα παιδιά μέχρι το σχολείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM