Τουρκία: Έβγαλαν ακταιωρό στο Αιγαίο - Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού

Λίγο πριν από τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, οι Τούρκοι δεν σταματούν τις προκλήσεις στο Αιγαίο και δυναμιτίζουν με το δικό τους τρόπο το περιβάλλον της συνάντησης.

Το πρωί της Κυριακής (13/06), περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Λέσβου, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές στο ελληνικό σκάφος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους τους πληρώματος.

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα, σχετικά με το περιστατικό έντασης και παρενόχλησης σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής σε Ελληνικό, αντίστοιχο σκάφος. Στην ανακοίνωση εξηγείται διεξοδικά το περιστατικό και αίρεται κάθε σκοτεινό σημείο του περιστατικού. Αναφέρονται τα εξής: 

Ανακοίνωση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 13-06-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νήσου Λέσβου, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος.