ΑΕΚ: Τρίποντο ελπίδας, 3-1 τον Παναθηναϊκό (vid-pics)

Σε πολύ καλή κατάσταση η ΑΕΚ νίκησε με 1-3 τον Παναθηναϊκό, των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων και αμυντικών λαθών, και πλέον περιμένει για τελικό 2ης θέσης τον ΠΑΟΚ την προσεχή Τετάρτη!

Η ΑΕΚ μετά από δύο σημαντικές νίκες στη Θεσσαλονίκη, πέρασε και από το ΟΑΚΑ, κατακτώντας έτσι την 4η σερί νίκη της ως φιλοξενούμενη στα play off. Μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του ματς και κατάφερε να ανοίξει το σκορ μετά από σέντρα του Μάνταλου και κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι στο 8’ (0-1).

Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, αντέδρασε και κατάφερε να ισοφαρίσει, έχοντας ως πρωταγωνιστές τον Μπουζούκη που έδωσε την ασίστ και στον Κουρμπέλη ο οποίος σκόραρε με εντυπωσιακή κεφαλιά στο 16’ φέρνοντας το ματς στα ίσια (1-1).

Και οι δύο ομάδες ήταν επικίνδυνες στο επιθετικό και ευάλωτες στο αμυντικό τους τρίτο, με συνέπεια να γίνονται φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, κυρίως εξαιτίας ατομικών λαθών.

Το τριφύλλι έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο σκορ με το τετ α τετ του Καμπετσή στο 31’ που έσωσε ο Μπάρκας.

Αντιθέτως, ο Ολιβέιρα δεν αστόχησε στο 43’ αφού πρώτα έκλεψε τη μπάλα από τον Κολοβέτσιο, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην Ένωση (1-2), σε ένα καθοριστικό σημείο του ντέρμπι, λίγο πριν την ανάπαυλα των ημιχρόνων.

Δείτε το video που ακολουθεί:

Στη συνέχεια, ο Βέρντε με χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Αραούχο από τον Κουρμπέλη, διαμόρφωσε το τελικό 1-3 στο 4ο λεπτό του επιπλέον χρόνου.

Την επόμενη αγωνιστική, ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από τον Άρη, ενώ η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στον… τελικό των δύο «δικεφάλων», με αμφότερα τα παιχνίδια να διεξάγονται την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (3-4-3): Διούδης, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Θεοχάρης (84’ Μπεκ), Ανουάρ (65’ Χατζηγιοβάνης), Αλεξανδρόπουλος (46’ Σερπέζης), Ζαγαρίτης, Μπουζούκης (89’ Κολοβός), Μακέντα, Καμπετσής (46’ Περέα).

ΑΕΚ (4-3-3): Μπάρκας, Παουλίνιο, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σιμόες (90’+1’ Σαμπανάτζοβιτς), Σιμάνσκι, Μάνταλος (90’ Βέρντε), Ολιβέιρα (75’ Αραούχο), Λιβάγια (81’ Οικονόμου).