Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Αγραβάνη, παρελθόν ο Λίντο

ΑΕΚ


Στην ΑΕΚ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Δημήτρης Αγραβάνης. Ο διεθνής φόργουορντ συμφώνησε με την Ένωση μέχρι το τέλος της σεζόν. 

Στον αντίποδα η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Ρίκι Λίντο, μόλις 12 ημέρες μετά την απόκτησή του. 

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για τον Αγραβάνη αναφέρει τα εξής:

«H ΑΕΚ BETSSON BC ανακοινώνει, ότι συνήψε συμφωνία με τον Δημήτρη Αγραβάνη (29 χρ., 2μ.08).

Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ/σέντερ υπέγραψε συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα» έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Αγραβάνης γεννήθηκε στο Μαρούσι, στις 20 Δεκεμβρίου 1994.

Πραγματοποίησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στον Γ.Σ. Αμαρουσίου, στον οποίο ανδρώθηκε επαγγελματικά. Αγωνίστηκε εκεί από το 2010, έως και το τέλος της περιόδου 2011-2012. Την επόμενη περίοδο κατέκτησε την 3η θέση του Πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο, πριν να πάρει μεταγραφή στον ΟΣΦΠ, με τον οποίο κατέκτησε 2 Πρωταθλήματα Ελλάδας (2015, 2016), κι ένα Διηπειρωτικό Κύπελλο (2013) σε 6 χρόνια.

Το καλοκαίρι του 2015 επιλέχθηκε στο νούμερο 59 του NBA Draft από τους Atlanta Hawks.

Το 2019 έγινε κάτοικος Πάτρας, φορώντας τη φανέλα του Προμηθέα, σε 116 αγώνες, σε μία τριετία, με μέσο όρο 11.9 πόντους, 16.5 ριμπάουντ. Ξεκίνησε την περσινή αγωνιστική σεζόν στην Ιταλία και τη Νάπολι, καταγράφοντας 5 συμμετοχές, με 8.6 πόντους, 4.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Κατόπιν αγωνίστηκε στο Περιστέρι Bwin, έχοντας 11 πόντους και 4.9 ριμπάουντ σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και στον ΠΑΟ, με τον οποίο έκλεισε τη χρονιά (10 πόντοι, 4.5 ριμπάουντ στο Πρωτάθλημα). Την εφετινή χρονιά στάθηκε άτυχος. Τραυματίστηκε και έλαβε μέρος σε μόνο 2 αγώνες φορώντας τη φανέλα της ισπανικής Μπρεογκάν.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης είναι διεθνής με την Εθνική Ανδρών, ενώ έχει περάσει απ’ όλα τα κλιμάκια των εθνικών ομάδων».

Η ανακοίνωση της ΑΕΚ για τον Λίντο αναφέρει τα εξής:

«Η ΑΕΚ ΒΕΤSSON BC ανακοινώνει τη λύση συνεργασίας με τον Ρίκι Λίντο.

Ευχόμαστε στον Αμερικανό αθλητή κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».