Για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

ολυμπιακος

Η πειραϊκή ομάδα θα υποδεχθεί τους Ισραηλινούς στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στοχεύει σε ένα αποτέλεσμα που θα αφήνει ανοιχτή την πόρτα της πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης, χωρίς να παραγνωρίζει πόσο δύσκολοι αντίπαλοι αποδεικνύονται οι ομάδες του Ισραήλ για κάθε αντίπαλο, κάτι που υπογράμμισε άλλωστε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου.

 

«Είναι οξύμωρο να λέμε ότι οι ομάδες από το Ισραήλ δεν είναι μεγαθήρια πριν μπορέσουμε να τις αποκλείσουμε. Για κάποιον λόγο βρίσκεται εδώ και η Μακάμπι, κι ελπίζουμε αυτή τη φορά να μπορέσουμε να προκριθούμε», είπε ο Βάσκος τεχνικός όταν έγινε νύξη για το προηγούμενο συναπάντημα των δύο ομάδων που βρήκε την Μακάμπι να προκρίνεται χάρη στο εκτός έδρας γκολ (ήττα 1-2, νίκη 1-0).

«Είμαστε στην επόμενη φάση και για να φτάσουμε ως εδώ παίξαμε έναν προκριματικό περισσότερο από τη Μακάμπι. Έκανε πιο σωστά τη δουλειά της. Έχει κερδίσει τη θέση της εδώ κι αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψη», συνέχισε ο Μεντιλίμπαρ θέλοντας να περάσει το μήνυμα στους παίκτες του.

Αναφορικά με τον σχεδιασμό του παιχνιδιού και τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει, ο Ισπανός προπονητής είπε ότι «είναι όλα αποφασισμένα, έχω αποφασίσει ποιοι και πώς θα παίξουν».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός της Μακάμπι Τελ Αβίβ ξέρει ότι «ο Ολυμπιακός έχει πολύ ποιοτικούς παίκτες, παίκτες με καλή ατομική ικανότητα. Ξέρω τον Ποντένσε από τον προηγούμενο σύλλογο του, τη Γουλβς, πρόκειται για έναν σπουδαίο παίκτη».

Καλά λόγια είχε πάντως και για τον Μεντιλίμπαρ: «Από τότε που ήρθε, έχει αλλάξει την ομάδα. Πρόκειται για  έναν πολύ καλό προπονητή με μεγάλη εμπειρία. Μέχρι στιγμής έχει κάνει καλή δουλειά και εγώ έχω πάντα σεβασμό για όλους τους προπονητές, οπότε ανυπομονώ να τον συναντήσω αύριο».

Ως προς την τακτική προσέγγιση του αγώνα, το πειραϊκό επιτελείο αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη της Μακάμπι από τα άκρα. Κατά τα άλλα, στο κατάμεστο φαληρικό γήπεδο αναμένεται να ξεκινήσει η ενδεκάδα που «στραγγάλισε» τη Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη.

Στο 4-3-3 ο Μεντιλίμπαρ θα εμπιστευτεί τους Πασχαλάκη, Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα, Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Καμπί, ενώ μια θέση διεκδικεί ο Μασούρας.

Στην αποστολή ο Βάσκος τεχνικός πήρε τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές: Πασχαλάκης, Τζολάκης, Παπαδούδης, Ορτέγκα, Κάρμο, Κίνι, Ροντινέι, Ρίτσαρντς, Ρέτσος, Ντόη, Όρτα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ιμπόρα, Καρβάλιο, Έσε, Ποντένσε, Ελ Κααμπί, Ελ Αραμπί, Μασούρας, Γιόβετιτς.

Εκτός αποστολής έμεινε ο Αλεξανδρόπουλος εξαιτίας ενοχλήσεων στο πόδι, ενώ οι Ναβάρο, Μαρτίνς, Καμπράλ, Βέζο, Άμπι, Μπιανκόν και Μπρίνιτς δεν είναι δηλωμένοι στη λίστα της UEFA.

Ως αντίπαλος η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι πολύ γνωστή στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό κι έχει αξιοσημείωτη προϊστορία απέναντι στους συλλόγους της χώρας, καθώς στις έξι φορές που κληρώθηκε έως τώρα με συγκρότημα από την Ελλάδα προκρίθηκε τις πέντε!

Η «ομάδα του λαού» αντιμετώπισε και απέκλεισε τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Πανιώνιο και πέρυσι τον Άρη. Όσο για το «δάσκαλό» της; Ο Αστέρας Τρίπολης την περίοδο 2021-15, στα πλέι οφ του Europa League.

Οι Αρκάδες βρήκαν την Μακάμπι ως τελευταίο εμπόδιο πριν τους ομίλους και την απέκλεισαν, νικώντας την με 2-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και χάνοντας 3-1 στη ρεβάνς της Κύπρου, όταν ίσχυε ακόμα ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, με τον οποίο άλλωστε οι Ισραηλινοί είχαν επίσης αφήσει εκτός τον Ολυμπιακό (1-2, 1-0).

Διαιτητής ορίστηκε από την UEFA ο γνωστός στις ελληνικές ομάδες Άγγλος, Κρεγκ Πόουσον (Α΄ κατηγορία). Βοηθοί θα είναι οι Σάιμον Μπένετ, Ίαν Χούσιν και στο VAR ο Κρις Κάβανο με βοηθό τον Τζάρεντ Ζιλέ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ