Παύλος Χαϊκάλης: Στο ΣΕΗ ο ηθοποιός για τις καταγγελίες εις βάρος του

Ο Χαϊκάλης στον εισαγγελέα

Στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών σήμερα ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης – Τουλάχιστον πέντε οι καταγγελίες

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών κάλεσε σήμερα, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, τον Παύλο Χαϊκάλη να παραλάβει τον φάκελο με τις πέντε καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία καταγγελία ήταν της Χριστίνας Ζ., η οποία υποστηρίζει ότι προσπάθησε να την πείσει να ενδώσει στις σεξουαλικές του ορέξεις ασκώντας της βία, το 1980, μόλις είχε τελειώσει τη δραματική σχολή και προσπαθούσε δειλά δειλά να ξεκινήσει την καριέρα της. Ακόμη, ανάμεσα σε όσες τον έχουν καταγγείλει είναι η Κύπρια ηθοποιός Ηλιάνα Αραβή και η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός και σεναριογράφος Σκάι Μάντας μέσω ανάρτησης στο Twitter, η οποία μάλιστα ανέφερε πως ο ηθοποιός τής έστελνε μηνύματα το 2011, όταν εκείνη ήταν ανήλικη.

 Η καταγγελία της Χριστίνας Ζ.

«Γνώρισα τον Παύλο Χαϊκάλη στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν εκείνος είχε ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία και έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο του θεάτρου, ενώ εγώ είχα μόλις τελειώσει τη δραματική σχολή του Λεωνίδα Τριβιζά και προσπαθούσα δειλά δειλά να ξεκινήσω την καριέρα μου».

«Με προσκάλεσε στο καινούριο του διαμέρισμα»

«Γνωριστήκαμε μέσα από παρέα κοινών φίλων του θεατρικού χώρου και είχαμε μια φιλική σχέση επί δύο χρόνια, χωρίς ποτέ να υπάρξει μεταξύ μας κανένας ερωτικός υπαινιγμός. Η εικόνα που είχα σχηματίσει για τον ως άνω αναφερόμενο ήταν ενός σεμνού ανθρώπου, χαμηλών τόνων, συνεσταλμένου και ταλαντούχου.

Στο τέλος του δεύτερου καλοκαιριού της γνωριμίας μας, λίγο πριν αρχίσει η καινούρια θεατρική σεζόν, και αφού είχε μεσολαβήσει ένα διάστημα δύο – τριών μηνών χωρίς επικοινωνία μεταξύ μας, μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι είχε μετακομίσει σε ένα καλύτερο διαμέρισμα και με προσκάλεσε να πάω να το δω και να πούμε τα νέα μας. Έτσι κι έγινε. Πήγα στο σπίτι του, μου πρόσφερε καφέ στο μπαλκόνι, μου μίλησε για τις καλές κριτικές που είχε λάβει για τον τελευταίο του ρόλο στο θέατρο και τις καινούριες προτάσεις που είχε. Έπειτα θέλησε να μου δείξει και το υπόλοιπο σπίτι, λέγοντάς μου παράλληλα ότι θα μπορούσε να με προτείνει για κάποιον ρόλο, αν του δινόταν η ευκαιρία».

«Με έριξε πάνω στο κρεβάτι και προσπάθησε να με βιάσει»

«Με οδήγησε προς την κρεβατοκάμαρα, υποτίθεται για να μου τη δείξει, με έπιασε από τους ώμους και με έριξε πάνω στο κρεβάτι. Εγώ σοκαρίστηκα, τον ρώτησα τι κάνει και προσπάθησα να ξεφύγω και να σηκωθώ, όμως με είχε ήδη ακινητοποιήσει πέφτοντας πάνω μου και μου επιτέθηκε με άγριες ερωτικές διαθέσεις, λέγοντάς μου ότι δεν μπορούσα να φύγω έτσι όπως τον είχα κάνει, δείχνοντάς μου τη στύση του και προσπαθώντας να μου σηκώσει τη φούστα και να μου κατεβάσει το εσώρουχο. Ήμουν σε απόγνωση, τον παρακαλούσα να σταματήσει, επικαλέστηκα τη φιλία δύο χρόνων που είχαμε και του έλεγα ότι αισθάνομαι πολύ άσχημα και με πονάει. Όμως εκείνος δεν πτοήθηκε, απαξίωσε τα συναισθήματά μου, λέγοντας ότι όλες οι γυναίκες τα ίδια λένε, όμως άλλα θέλουν, και συνέχιζε απτόητος να προσπαθεί να με βιάσει.

Παρόλο το σοκ της απρόσμενης αλλαγής στη συμπεριφορά του, αντιστάθηκα όσο μπορούσα και απέφυγα τον βιασμό, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει πάνω στα ρούχα μου. Τότε απελευθερώθηκα από τα χέρια του και έφυγα τρέχοντας. Κάποια φίλη στην οποία εκμυστηρεύτηκα το γεγονός με συμβούλεψε τότε να κάνω καταγγελία στο Σωματείο, αλλά ήμουν πολύ σοκαρισμένη. Αισθανόμουν πολύ άσχημα και φοβόμουν ότι θα κατηγορηθώ πως το προκάλεσα εγώ, επειδή πήγα στο σπίτι του, οπότε δεν προχώρησα σε καταγγελία και το αποσιώπησα. Έκτοτε συναντηθήκαμε τυχαία μία φορά και εκείνος συμπεριφέρθηκε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, ενώ εγώ απλώς τον αγνόησα και τον απέφυγα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM