Κοροναϊός: Ισπανία: Μετέτρεψαν παγοδρόμιο σε νεκροταφείο (pics)

Ένα παγοδρόμιο στη Μαδρίτη αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ως αυτοσχέδιο νεκροτομείο για τα θύματα του κοροναϊού, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων της νόσου στην ισπανική πρωτεύουσα ανήλθε σε 10.575 και ο αριθμός των νεκρών σε 1.263, σύμφωνα με τις αρχές.

Το κέντρο Palacio de Hielo, που διαθέτει παγοδρόμιο έκτασης 1.800 τ.μ, προσφέρθηκε να μετατρέψει τον χώρο αυτό σε νεκροτομείο.

Τη νέα χρήση του χώρου θα συντονίσουν η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης και μονάδες του στρατού, που έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη την Ισπανία την τελευταία εβδομάδα με σκοπό να βοηθήσουν στη διαχείριση της κρίσης του νέου κοροναϊού.

Στη Μαδρίτη, εξάλλου, την πλέον πληγείσα περιοχή της Ισπανίας από την πανδημία, το δημοτικό γραφείο τελετών ανακοίνωσε ότι από αύριο θα σταματήσει να περισυλλέγει τις σορούς των θυμάτων εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού.

Ιδιωτικά γραφεία τελετών λειτουργούν στην πρωτεύουσα.

Το παγοδρόμιο βρίσκεται κοντά στο συνεδριακό κέντρο IFEMA, όπου έχουν εγκατασταθεί κρεβάτια για την φροντίδα ασθενών με κοροναϊό.

Η Μαδρίτη θα μπορούσε να παράσχει φροντίδες σε 1.300 ασθενείς στο IFEMA αυτήν την εβδομάδα και 126 άνθρωποι έχουν ήδη εισαχθεί, σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση.

Η περιοχή της Μαδρίτης είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο με περισσότερα από 10.000 κρούσματα και περισσότερους από 1.200 νεκρούς (το 60% του συνόλου των θανάτων στη χώρα).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Υγείας, 3.355 έχουν ιαθεί και 2.355 βρίσκονται στην εντατική.

Σημειώνεται ότι η Ισπανία έχει αυξήσει την ικανότητα πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ.

Δείτε παρακάτω:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM