Ο Πούτιν δεν θα παρευρεθεί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα

«Όχι» από τον Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Δεν θα παρευρεθεί στην Αθήνα για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Το Κρεμλίνο ξεκαθάρισε σήμερα πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα παρευρεθεί στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται πως η ελληνική κυβέρνηση είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση να πραγματοποιηθεί μια λαμπρή παρέλαση με υψηλούς προσκεκλημένους, τους ηγέτες των χωρών που συνέβαλαν στην απελευθέρωση του 1821.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απηύθυνε προσωπική πρόσκληση στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, να βρεθεί στην Αθήνα την 25η Μαρτίου 2021, ενόψει της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

«Κάλεσα τον κ. Πούτιν να έρθει στην Αθήνα στις 25 Μαρτίου του 2021 μαζί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας και μαζί με τον Πρίγκιπα Κάρολο, ώστε να σηματοδοτήσουμε με αυτόν τον τρόπο τη συμμετοχή των τριών χωρών που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη του αγώνα των Ελλήνων για εθνική ανεξαρτησία» υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας», δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ σήμερα Παρασκευή, όταν ρωτήθηκε αν ο Πούτιν σχεδίαζε να επισκεφθεί την Αθήνα στις 25 Μαρτίου, απάντησε «όχι».

Με πληροφορίες από sputniknews.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM