Τσαβούσογλου: Δεν θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματα στη Μεσόγειο

Η Τουρκία δεν παύει να εξαπολύει επιθέσεις κατά παντός και να εμμένει στις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της αναφορικά με το Κυπριακό και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν δίστασε για μια ακόμη φορά να διαμηνύσει πως η Τουρκία δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τα δικαιώματα της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Μελβούτ Τσαβούσογλου και κατ' επέκταση η Τουρκία εμμένει στην επιθετική της στάση και δεν σταματά λεπτό να προκαλεί. Αυτή τη φορά, ο Τούρκος διπλωμάτης, αναφερόμενος στο Κυπριακό, αποσαφήνισε πως «οι τουρκοκύπριοι δεν θα ξανακαθίσουν σε τραπέζι διαπραγμάτευσης, απλά για να συζητήσουν. Αυτό ήταν και το μήνυμα που έστειλαν στις πρόσφατες εκλογές».

«Μην περιμένετε από την Τουρκία να εγκαταλείψει τα δικαιώματα της»

«Μην περιμένετε από την Τουρκία να εγκαταλείψει τα δικαιώματα της στις ενεργειακές πηγές της Ανατολικής Μεσογείου. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιτυχίας για πρωτοβουλίες, οι οποίες μας αφήνουν εκτός παιχνιδιού», συμπλήρωσε ο Τούρκος διπλωμάτης.

Δένδιας: «Δεν υπάρχει περιθώριο για διάλογο»

Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Κυριακή (8/11) ο Νίκος Δένδιας με τον Τσαβούσογλου, ο Έλληνας ΥΠΕΞ επανέλαβε την πάγια θέση της χώρας μας. Ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά δηλαδή πως για όσο συνεχίζονται οι προκλητικές ενέργειες από την πλευρά της Τουρκίας, «δεν υπάρχει περιθώριο για διάλογο».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η επικοινωνία των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM