Κοροναϊός: Ρεκόρ διασωληνωμένων - 1211 νέα κρούσματα

Κοροναϊός: Πάνω από χίλια κρούσματα σημειώθηκαν πάλι την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου από τον ΕΟΔΥ.

Η νέα ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ κάνει λόγο για 1211 νέα κρούσματα. Παράλληλα, σημειώνεται νέο αρνητικό ρεκόρ στους διασωληνωμένους, οι οποίοι έφτασαν τους 114!

Γώγος: 2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο

O Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας πανεπιστημίου Πατρών, προειδοποίησε πως μέχρι το Σαββατοκύριακο που έρχεται τα ημερήσια κρούσματα κοροναϊού θα ξεπεράσουν τις 2.000.

«Ελπίζουμε να πέσουν τα κρούσματα αλλά η δυναμική της αύξησης μας δημιουργεί την αίσθηση ότι πιθανώς θα έχουμε ακόμα περισσότερα». Και εξήγησε: «γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να δούμε το θέμα πιο αποφασιστικά».

Ανακοίνωση νέων μέτρων από τον πρωθυπουργό

Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα ενάντια στη διασπορά της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, π πρωθυπουργός ανέφερε:

«Πρέπει όπως και στην πρώτη φάση όπου πήραμε μέτρα νωρίς, να λάβουμε ξανά και πιο έγκαιρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες αυστηρότερα μέτρα ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και να μειώσουμε την πίεση η οποία ασκείται στο σύστημα υγείας. Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα».

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 1211 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 35 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 35510, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

4043 (11.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12843 (36.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

114 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 34 (29.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 284 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 12 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 615 θανάτους συνολικά στη χώρα. 234 (38.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM