Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης Καραλάιν, στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών της οδού Παναγούλη. Το απεχθές έγκλημα αποτελεί γρίφο για τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ., παρόλο που αρχικά ο δρόμος για την εξιχνίαση φαινόταν σχετικά εύκολος. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τρεις ληστές, όπως έχει αναφέρει ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν, μπήκαν στο σπίτι τα ξημερώματα, κρέμασαν τον σκύλο της οικογένειας, έδεσαν τον ίδιο και στη συνέχεια σκότωσαν την άτυχη 20χρονη,προκειμένου να την κάνουν να σιωπήσει.
Από την έρευνα έχουν προκύψει δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα, όπως γιατί επέλεξαν να δέσουν με διαφορετικό τρόπο το ζευγάρι, να αφήσουν το κινητό του πιλότου και να πάρουν τις κάρτες μνήμης από τις κάμερες. Το κυριότερο, όμως, φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι οι ληστές κατάφεραν και έδρασαν σαν «αόρατοι». Δεν τους είδε κανείς, ούτε κατά την άφιξη ούτε κατά την αναχώρησή τους από την οικία του Χαράλαμπου και της Καρολάιν.
Καμία μαρτυρία για ύποπτες κινήσεις
Σημειώνεται πως η ΕΛ.ΑΣ. «σάρωσε» το τετράγωνο και τους δρόμους γύρω από το σπίτι αναζητώντας κάμερες και μάρτυρες. Η ερώτηση, μία και μοναδική: Αν είδαν κάποιο περίεργο όχημα, αυτοκίνητο ή φορτηγάκι, ακόμη και τσιλιαδόρο, εκείνο το δίωρο 4.00-6.00 τα ξημερώματα να κινείται στην περιοχή. Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Δεν υπάρχει ούτε μία μαρτυρία που να πιστοποιεί ύποπτες κινήσεις εκείνο το μοιραίο ξημέρωμα. Αυτό ερμηνεύεται από το δεδομένο ότι ήταν περασμένη ώρα, καθημερινή και οι περισσότεροι βρίσκονταν στα κρεβάτια τους. Όμως οι profilers του Ανθρωποκτονιών γυρνούν πίσω ακόμη και τρία 24ωρα για να ψάξουν για στοιχεία, ίσως να εντοπίσουν κάτι από τους «αόρατους» ληστές.
Οι επιλεκτικές αναζητήσεις των ληστών
Οι ληστές, σύμφωνα με την ώρα που έδωσε ο 32χρονος πιλότος στους αστυνομικούς, ενδέχεται να παρέμειναν μέσα στη μεζονέτα για περισσότερη από μία ώρα, χωρίς να αφήσουν δείγμα DNA και κάνοντας επιλεκτικές αναζητήσεις στα αντικείμενα του σπιτιού ψάχνοντας για χρήματα. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι πως δίπλα στο κουτί της Monopoly βρήκαν 10.000 ευρώ και τα άρπαξαν, όμως δεν ακούμπησαν καθόλου τα υπόλοιπα κουτιά που βρίσκονταν γύρω, σαν να γνώριζαν ότι μέσα ήταν κενά.
Ακόμη ένα στοιχείο που γεννά ερωτήματα είναι το πώς μπήκαν μέσα από το παράθυρο του υπογείου χωρίς αυτό να φέρει εξωτερικά ίχνη παραβίασης. Το ξήλωσαν και το πέταξαν από ύψος 1,5 μέτρου, χωρίς όμως να προκαλέσουν θόρυβο και να σπάσει το τζάμι, ενώ τα παραθυρόφυλλα ήταν ανοιχτά. «Ίσως ξέχασα να το κλείσω» είπε στους αστυνομικούς ο 32χρονος πιλότος.
Τα «ορφανά» DNA
Ένα από τα πολύ σημαντικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές είναι τα «ορφανά» δείγματα DNA από τη σοφίτα της τραγωδίας. Το εν λόγω στοιχείο επιβεβαιώνει την παρουσία άλλων ατόμων, πέραν της Καρολάιν και του συζύγου της, μέσα στο σπίτι.
Ωστόσο, προς το παρόν τα DNA δεν ταυτοποιούνται με την Τράπεζα Δεδομένων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Αυτό σημαίνει πως ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει το γενετικό υλικό δεν είναι σεσημασμένος. Μάλιστα, το συγκεκριμένο εύρημα τοποθετείται στην κορυφή της λίστας των αξιοποιήσιμων στοιχείων που έχουν συλλέξει οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με τη «Real News», με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηρίων σχετικά με το υλικό που βρέθηκε στα νύχια της άτυχης μητέρας, καθώς ενδέχεται από εκεί να προκύψει το γενετικό υλικό του δράστη. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η 20χρονη φαίνεται αρχικά να πάλεψε με τον δολοφόνο της, καθώς διαπιστώθηκε πως φέρει ελαφρά αμυντικά τραύματα στα χέρια και το πρόσωπό της.
Το σκίτσο των ληστών
Υπενθυμίζεται πως ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι η Αστυνομία έχει το σκίτσο του δολοφόνου. «Για το σκίτσο θα ρωτήσω την Αστυνομία αν μπορώ να μεταφέρω κάτι και θα σας πω» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Έχουμε προβεί με ειδικούς σκιτσογράφους της ΕΛ.ΑΣ. σε ένα σκαρίφημα το οποίο καταδεικνύει τα βασικά χαρακτηριστικά έτσι όπως τα περιέγραψε ο πιλότος» ανέφερε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας.
Το βίντεο της Αγγελικής Νικολούλη
Ο τρόπος που έφτασαν στη μεζονέτα οι τρεις κακοποιοί πραγματικά αποτελεί ανεξήγητο μυστήριο για την ΕΛ.ΑΣ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αστυνομικοί σχηματίζουν τρεις κύκλους ερευνών ψάχνοντας για κάμερες και μάρτυρες. Ο πρώτος κύκλος είναι το τετράγωνο γύρω από το σπίτι. Ο δεύτερος ανοίγει σε μια περίμετρο 1-2 χιλιομέτρων και ο τρίτος απλώνεται αρκετά χιλιόμετρα στην ευρύτερη περιοχή.
Η εκπομπή «Φως στο τούνελ» εξασφάλισε ένα βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας, το οποίο δείχνει ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο να κινείται στη Λεωφόρο Λαυρίου και να στρίβει αριστερά, διασχίζοντάς την κάθετα, στις 3.36 τα ξημερώματα με κατεύθυνση την οδό Διαδόχου Παύλου. Δύο ώρες περίπου μετά, στις 5.30 το πρωί, που φέρεται να απομακρύνονται οι δράστες από το σημείο, βλέπουμε το ίδιο αυτοκίνητο να βγαίνει πάλι από τη Διαδόχου Παύλου στη Λαυρίου, να τη διασχίζει κάθετα με ταχύτητα και να στρίβει προς την Αγία Παρασκευή.
Κανένα στοιχείο από τα στίγματα κινητών τηλεφώνων
Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου είναι ένα πραγματικό όπλο στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., που σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και χρησιμοποιώντας ένα ειδικό λογισμικό έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν στίγματα κινητών τηλεφώνων με ακρίβεια μέτρου, κλήσεις που έγιναν και δέχτηκαν συγκεκριμένα τηλέφωνα, ακόμη και SMS ή αναπάντητες κλήσεις που έγιναν.
Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με όσα γράφει το «Πρώτο Θέμα», εκτιμούσαν ότι επειδή οι τρεις κακοποιοί θα πήγαιναν να ληστέψουν και όχι να σκοτώσουν, δεν θα έπαιρναν αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας, θα άφηναν δηλαδή τα κινητά τους τηλέφωνα στα σπίτια τους για να μην «καρφωθούν» και συνεπώς θα μπορούσαν να τους «μαρκάρουν» χρησιμοποιώντας τις κεραίες του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.
Για παράδειγμα, έχουν τη δυνατότητα να δουν ποια κινητά τηλέφωνα εξέπεμπαν από το συγκεκριμένο σημείο των Γλυκών Νερών το κρίσιμο δίωρο 4.00-6.00 το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου. Όμως, και εδώ τα πρώτα αποτελέσματα είναι κυριολεκτικά πενιχρά.
30 με 40 οι ύποπτοι
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το σκίτσο του κοντού δολοφόνου μικραίνει τη λίστα των υπόπτων σε 30 με 40 άτομα από τα 150 που ήταν αρχικά οι σεσημασμένοι που έψαχναν, με τις Αρχές να έχουν εντοπίσει αρκετά «ορφανά» DNA στη μοιραία σοφίτα που προσπαθούν να ταυτοποιήσουν. «Όταν μένεις πολλή ώρα σε έναν τόπο εγκλήματος, αφήνεις και παραπάνω ίχνη» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος.