Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η καθηγήτρια που κατηγορείται για αποπλάνηση 13χρονου

Ελεύθερη με επιβολή περιοριστικών μέτρων αφέθηκε τελικά η 36χρονη καθηγήτρια, η οποία κατηγορείται για την αποπλάνηση ενός 13χρονου αγοριού

Η 36χρονη καθηγήτρια, η οποία φέρει την κατηγορία για την αποπλάνηση του 13χρονου μαθητή της, εντέλει αφέθηκε ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Η διαφωνία για την προφυλάκιση ή μη της καθηγήτριας

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, εξέδωσε βούλευμα για την υπόθεση της συγκεκριμένης καθηγήτριας, έπειτα από διαφωνία ανάμεσα στην ανακρίτρια και τον εισαγγελέα αναφορικά με την προφυλάκιση ή μη της 36χρονης.

Ωστόσο, μετά την απολογία της κατηγορούμενης την περασμένη Παρασκευή, κατέληξαν στο να αφεθεί μεν ελεύθερη, με περιοριστικά μέτρα δε.

Να σημειωθεί πως όσον αφορά την ποινική μεταχείριση της κατηγορουμένης και τη διαφωνία που αυτή επέφερε, από τη μια η ανακρίτρια εξέφρασε την άποψη πως η καθηγήτρια είναι αναγκαίο να προφυλακιστεί, καθώς ενέχει ο κίνδυνος αν αφεθεί ελεύθερη να συνεχίσει την αποπλάνηση του 13χρονου αγοριού.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας με τη σειρά του πρότεινε η καθηγήτρια να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους –κι έτσι κι έγινε.

Ελεύθεροι αλλά με περιοριστικά μέτρα

Τελικά λοιπόν, τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου έκριναν πως η κατηγορούμενη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με τους εξής περιοριστικούς όρους:

  • Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
  • Απαγόρευση στο να πλησιάζει τον ανήλικο σε απόσταση μικρότερη του 1 χλμ
  • Απαγόρευση οποιασδήποτε μορφή επικοινωνίας με τον 13χρονο (διαδικτυακή, τηλεφωνική και δια ζώσης)

Επιπρόσθετα, το συμβούλιο αποφάσισε πως είναι απαραίτητο η κατηγορουμένη να παρακολουθείται από ψυχολόγο, όπως είχε προτείνει αρχικά και η εισαγγελική αρχή.

Η απολογία της καθηγήτριας

Να σημειωθεί επίσης, πως κατά την διάρκεια της απολογίας της την περασμένη Παρασκευή, η καθηγήτρια φέρετε να δήλωσε μετανιωμένη για όσα έκανε, ενώ όπως αναφέρεται, ζήτησε συγγνώμη τόσο από την οικογένεια, όσο και από τον ίδιο τον 13χρονο μαθητή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM