Διαφωνία για την προφυλάκιση ή μη καθηγήτριας που αποπλάνησε 13χρονο

Διαφωνία για την προφυλάκιση ή μη της καθηγήτριας που απολογήθηκε για αποπλάνηση 13χρονου – Σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο Συμβούλιο

Το Δικαστικό Συμβούλιο αναμένεται να κρίνει την ποινική αντιμετώπιση της 36χρονης καθηγήτριας που κατηγορείται για αποπλάνηση 13χρονου μαθητή της, καθώς με την ολοκλήρωση της απολογίας της προέκυψε διαφωνία ανάμεσα στην ανακρίτρια και την εισαγγελέα για την προφυλάκισή της.

Η καθηγήτρια, η οποία είναι αντιμέτωπη με κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες για αποπλάνηση και κατάχρηση σε ασέλγεια ανηλίκου που έχει συμπληρώσει τα 12, αλλά όχι τα 14 έτη, απολογήθηκε σήμερα στη 16η τακτική ανακρίτρια έπειτα από προθεσμία που είχε λάβει.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας, η δικαστική λειτουργός έκρινε πως η φιλόλογος πρέπει να προφυλακιστεί. Ωστόσο, αντίθετη γνώμη διατύπωσε η εισαγγελέας, η οποία ζήτησε με τη σειρά της η κατηγορούμενη να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Επομένως, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, τη διχογνωμία των δύο καλείται να λύσει εντός τριών ημερών το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο με βούλευμά του θα αποφασίσει αν τελικά η φιλόλογος θα παραμείνει ή όχι ελεύθερη. Μέχρι τότε, η 36χρονη θα μείνει σε κατ' οίκον περιορισμό.

Να υπενθυμίσουμε πως η υπόθεση απασχόλησε τις αρμόδιες αρχές μετά τη σχετική καταγγελία της μητέρας του αγοριού, η οποία διαπίστωσε πως η κατηγορουμένη –που έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στο 13χρονο παιδί– είχε αναπτύξει ερωτική σχέση μαζί του.

Η φιλόλογος, απολογούμενη, υποστήριξε πως έχει μετανιώσει για τις πράξεις της, ζητώντας μάλιστα και συγγνώμη τόσο από το παιδί όσο και από την οικογένειά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM