Δερμιτζάκης: «Σε μια εβδομάδα μπορεί να φτάσουμε τα 4.000 κρούσματα»

Σε μια δυσάρεστη πρόβλεψη προέβη ο Μανώλης Δερμιτζάκης, δηλώνοντας πως την επόμενη εβδομάδα μπορεί να φτάσουμε τα 4.000 ημερήσια κρούσματα.

Ο καθηγητής Γενετικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης ανέφερε πως τα κρούσματα είναι δυνατόν να διπλασιαστούν μετά την ραγδαία αυξητική τάση που σημείωσαν τις τελευταίες μέρες.

«Είναι δύσκολη η κατάσταση και βρισκόμαστε σε καμπύλες αύξησης, οι οποίες θυμίζουν τις ευρωπαϊκές καμπύλες. Πάμε γρήγορα προς μεγάλους αριθμούς. Από τη στιγμή που βλέπουμε διπλασιασμό κρου`σμάτων σε διάστημα 5-7 ημερών, σε μια εβδομάδα οι αριθμοί μπορεί να φτάσουν τα 3.000-4.000», δήλωσε συγκεκριμένα ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «αυτό σημαίνει ότι είναι γρήγορη αύξηση και δεν μπορούμε να κάνουμε γύρους δοκιμών με μέτρα και να περιμένουμε να δούμε αν θα δουλέψουν για να πάρει τα επόμενα. Γι’ αυτό μέσα στις επόμενες ώρες πρέπει να ληφθεί η τελευταία, η πιο βαριά δέσμη μέτρων από την κυβέρνηση πριν το γενικό lockdown. Πρέπει να περάσουμε μπροστά από τον ιό».

Μάλιστα, ο καθηγητής δήλωσε πως είναι υπέρ του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης. Όπως επίσης και της απαγόρευσης κυκλοφορίας νωρίτερα, σε ολόκληρη τη χώρα.

«Νομίζω ότι η πρόταση της επιτροπής να κλείνουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης και να υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα. Όχι μόνο στις κόκκινες περιοχές.

Παρόλο που υπάρχουν περιοχές που είναι πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά, είναι τόσο μικρές οι περιοχές και τόσο γρήγορες οι αλλαγές που δεν μπορούμε να συζητάμε αν μια περιοχή είναι κόκκινη ή όχι. Τα πιο βαριά μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν οριζόντια σε όλη τη χώρα», είπε συγκεκριμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM