Λοιμωξιολόγοι: Αυτά τα μέτρα ζήτησαν από τον Μητσοτάκη

Με τον αριθμό των ημερήσιων κρουσμάτων να αυξάνεται ραγδαία, οι λοιμωξιολόγοι πρότειναν νέα μέτρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Προφανώς οι λοιμωξιολόγοι γνωρίζουν πως τα δύο νέα μέτρα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός θέλουν μέρες για να δείξουν αποτελέσματα.

Παρ΄όλα αυτά, η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι τεράστια, ειδικά στις κλίνες ΜΕΘ, καθώς την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου σημειώθηκε νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων, το οποίο άγγιξε τον αριθμό 114.

Στο τραπέζι έχουν πέσει δύο μέτρα, μετά από εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, τα οποία είναι πιθανό να ανακοινωθούν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου για τον περιορισμό διάδοσης της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά τα μέτρα αφορούν την καθολική χρήση της μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους ανεξάρτητα από το επίπεδο που βρίσκεται η εκάστοτε περιοχή στον υγειονομικό χάρτη.

Παράλληλα, το άλλο μέτρο που προτάθηκε είναι η αναστολή όλων των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων.

Τα νέα μέτρα που πρότειναν οι λοιμωξιολόγοι

  1. Για την εστίαση στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί» επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) μεταξύ των οποίων και η Αττική, ενδέχεται να προταθεί κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ είτε από τις 21:30 είτε από τις 22:00.
  2. Μισή ώρα μετά το κλείσιμο της εστίασης, θα ξεκινά και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.
  3. Αύξηση της τηλεργασίας στο 50%.
  4. Αλλαγή στον επιδημιολογικό χάρτη με κατάργηση του «κίτρινου» επιπέδου 2 (επιτήρησης).
  5. Μάσκα παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως χρώματος στον επιδημιολογικό χάρτη.
  6. Ενδεχόμενη απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ όμορων νομών. Ωστόσο, οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν υπάρχει λόγος για την εφαρμογή του εν λόγω μέτρου, καθώς η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας αντιμετωπίζει το βασικό πρόβλημα που ήταν η νυχτερινή μετακίνηση για διασκέδαση σε όμορους δήμους.
  7. Τηλεκπαίδευση στα ΑΕΙ, με εξαίρεση το 6ο έτος της Ιατρικής όπου θα απαιτείται φυσική παρουσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM