Σχολεία: Σχέδιο επιστροφής μαθητών και εκπαιδευτικών με τεστ 

Αναμένεται νέα σύσκεψη της επιτροπής μετά την Πρωτοχρονιά για τα σχολεία

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας, μιλώντας σε εκπομπή του Mega αναφέρθηκε στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την επιτροπή των ειδικών για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων. Ο ίδιος δήλωσε πως η «επιτροπή ήταν ομόφωνη στο ότι θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία». «Είναι μια πολύ μεγάλη ανάγκη της κοινωνίας», πρόσθεσε.

Ο προβληματισμός των ειδικών έγκειται στο γεγονός ότι δεν γνωρίζουν τις «επιπτώσεις των εορτών και το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε είναι να ανοίξουμε τα σχολεία στις 7 Ιανουαρίου και να τα ξανακλείσουμε στις 11». Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως δήλωσε και ο καθηγητής, αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια πιο συντηρητική οδό, «να περιμένουμε δηλαδή να έχουμε νέα επιδημιολογικά δεδομένα μετά την Πρωτοχρονιά» και τότε θα γίνουν οι ανάλογες εισηγήσεις στην κυβέρνηση.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Σύψας στη χθεσινή σύσκεψη, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρουσίασε ένα σχέδιο επιστροφής των παιδιών στα σχολεία που περιλαμβάνει testing μαθητών και δασκάλων. «Είναι ένα ασφαλές σχέδιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής. Και συνέχισε: «Όταν έρθει η ώρα να ανοίξουν, θα ανοίξουν με ασφάλεια».

«Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταλήξει σε ημερομηνία», είπε.

Παράταση των μέτρων στη Δυτική Αττική

«Η κάθε απόφαση στηρίζεται σε επιδημιολογικά δεδομένα. Η Δυτική Αττική έχει μια κάμψη στα κρούσματα, όμως εξακολουθεί να παραμένει το πρόβλημα, γι’ αυτόν τον λόγο πήραν παράταση τα μέτρα», δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της επιτροπής για τον κορονοϊό μετά την ανακοίνωση της παράτασης των μέτρων σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο. Ως «εστίες υπερμετάδοσης» χαρακτήρισε ο κ. Σύψας τις εικόνες συνωστισμού στην περιοχή της Ερμού και της πλατείας Συντάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM