Κακοκαιρία στην Κρήτη: Ανυπολόγιστες ζημιές από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις

Καταστροφική ήταν η κακοκαιρία που έπληξε χθες την Κρήτη με τεράστιες ζημιές να σημειώνονται σε πολλές περιοχές του νησιού

 

Σφοδρό ήταν το χτύπημα από την κακοκαιρία στην Κρήτη. Οι δρόμοι σε πολλές περιοχές του νησιού, πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ρέματα, έγιναν κατολισθήσεις, εκκενώσεις σπιτιών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να πραγματοποιήσει απεγκλωβίσεις.

Το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Ηρακλείου Κρήτης έχει δεχθεί 450 Κλήσεις για παροχή βοηθείας, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου έχει δεχθεί 120 κλήσεις.

Καταστροφές και στην Π.Ε. Ηρακλείου

Δεκάδες σπίτια πλημμυρισμένα, κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και συνεχείς επιχειρήσεις διάσωσης είναι το αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων που πλήττουν από τα ξημερώματα της Τρίτης την Κρήτη.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές του Δήμου Χερσονήσου αλλά κυρίως στην Ανάληψη, τη Σταλίδα, τις Γούρνες, τις Γούβες, τον Μοχό, τον Ανισαρά και το Κουτουλουφάρι.

Δείτε το video:

 

 

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για έξι μήνες η Δημοτική Ενότητα Καστελλίου και η Δημοτική Ενότητα Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Ρέθυμνο

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσεται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου της Περιφέρειας Κρήτης (εκτός του Δήμου Ρεθύμνης), για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από πλημμυρικά, κατολισθητικά και λοιπά φαινόμενα που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 10-11-2020.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες, ήτοι έως και 10 Μαΐου 2021.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στο νησί

Στην Κρήτη βρίσκεται από νωρίς το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο για την αποτίμηση των ζημιών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία των τελευταίων 24ώρων σε περιοχές των Δήμων Χερσονήσου (Π.Ε. Ηρακλείου) και Μυλοποτάμου (Π.Ε. Ρεθύμνου).

Το κλιμάκιο αποτελείται από τον Υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, και συνοδεύεται από τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM