Κρήτη: Σφοδρό το «χτύπημα» της κακοκαιρίας (vid)

Η Κρήτη βρίσκεται από χθες το βράδυ στο επίκεντρο της νέας κακοκαιρία που παρουσιάστηκε με σφοδρές βροχές και καταιγίδες και προκάλεσε σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές.

Για δεύτερη φορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η Κρήτη έρχεται αντιμέτωπη με την κακοκαιρία. Ο δήμος Χερσονήσου είναι αυτός όπου και καταγράφηκαν τα πιο σημαντικά προβλήματα, καθώς εκεί η κακοκαιρία «χτύπησε» σφοδρά.

«Πνίγεται» η Κρήτη

Πιο συγκεκριμένα, στη Χερσόνησο σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, καθώς ξεχείλισαν μέχρι και ποτάμια (βλ. Γούβες), ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Οι περιοχές που ήρθαν κυρίως αντιμέτωπες με αυτό ήταν οι εξής: Ανάληψη, Σταλίδα, Γούρνες, Γούβες και Μοχό.

Επιπλέον, εκτεταμένες είναι οι ζημιές στο οδικό δίκτυο, στα οχήματα αλλά και τα κτήρια. Να σημειωθεί πως τα ορμητικά νερά κατάφερνα παρέσυραν μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων μέχρι τη θάλασσα. Την ίδια ώρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις των Αρχών για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων που έχει προκαλέσει το νέο κύμα της κακοκαιρίας.

Για την ώρα, δεν βρίσκονται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ωστόσο, λόγω της κακοκαιρίας έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία επιχειρεί σε διάφορα σημεία των πληγεισών περιοχών.

Να σημειωθεί, πως σύμφωνα πάντα με τη ΕΜΥ, εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης (11/11/2020)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από χθες μάλιστα είχε προειδοποιήσει για την κακοκαιρία αφού εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Αναλυτικότερα, η ΕΜΥ σε ανακοίνωση της είχε σημειώσει τα εξής:

«Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη αλλά και στις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων. Σποραδικές καταιγίδες στις περιοχές αυτές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες.

Τα φαινόμενα από σήμερα το βράδυ στην Κρήτη είναι πιθανό να γίνουν, κατά τόπους, πιο έντονα. Παράλληλα, ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στην περιοχή της Εύβοιας.

Στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Τέλος, η θερμοκρασία δεν πρόκειται να σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή».

Προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη

Προειδοποίηση για την επιδείνωση του καιρού στην Κρήτη εξέδωσε με ανακοίνωση της και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία έκανε έκκληση στους κατοίκους της Κρήτης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ενώ παράλληλα, τους συνέστησε να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες:

  • «Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM