Πώς να βράσετε σωστά αυγά

Τα αυγά έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας, από τότε που έκανε την εμφάνιση του στην ελληνική πραγματικότητα ο όρος brunch.

Πλέον, λόγω του ότι τα αυγά προσφέρονται με πολλούς τρόπους (ποσέ, benedict, καγιανάς, scotch, pancakes, σακσούκα κλπ), αρκετοί άνθρωποι τα έχουν βάλει στο πρόγραμμα διατροφής τους.

Μάλιστα, πολλοί από αυτούς προσπαθούν να δοκιμάζουν τις μαγειρικές τους ικανότητες στο σπίτι, φτιάχνοντας ένα πρωτεϊνικό πρωινό.

Ωστόσο, μερικά πράγματα, όπως εν προκειμένω είναι το βράσιμο του αυγού, μπορεί να φαίνονται εύκολα, αλλά κρύβουν ένα βαθμό δυσκολίας και κάποια τεχνικά μυστικά.

Παρακάτω θα δείτε ακριβώς το χρονοδιάγραμμα που χρειάζεται για ένα μελάτο ή σφιχτό αυγό, ανάλογα με τα γούστα σας.

 

  • Εντελώς Μελάτο αυγό

Σε 2 λεπτά έχει μόλις που έχει αρχίσει να σφίγγει λιγάκι το ασπράδι και ο κρόκος διατηρείται υγρός και μελάτος.

  • Μελάτο αυγό

Σε 4 λεπτά το ασπράδι έχει σχεδόν σφίξει αλλά ο κρόκος είναι ακόμη ρευστός και μελάτος.

  • Σχεδόν σφιχτό αυγό

Σε 6 λεπτά το ασπράδι έχει σφίξει και αρχίζει να σφίγγει και ο κρόκος

  • Σφιχτό αυγό

Σε 8 λεπτά το ασπράδι είναι σφιχτό και ο κρόκος έχει πήξει.

  • Πολύ σφιχτό αυγό

Σε 10 λεπτά και ο κρόκος και το ασπράδι έχουν πήξει εντελώς και είναι σφιχτά.

 

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα