Τελικά είναι σωστό τα παιδιά να κοιμούνται στο κρεβάτι των γονιών;

Ένα μεγάλο ερώτημα το οποίο βασανίζει τους περισσότερους γονείς είναι το αν είναι σωστό οι όχι  το παιδί τους να κοιμάται στο δικό τους κρεβάτι – Όσα αποκαλύπτουν πρόσφατες έρευνες για το ζήτημα που διχάζει 

«Να κοιμάται το παιδί μου στο κρεβάτι μου, ή όχι;»: Ίσως ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα τα οποία διχάζουν τους γονείς.

Τι ισχύει τελικά;

Αν είστε από εκείνους τους γονείς οι οποίοι θεωρούν ότι το παιδί δεν πρέπει να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι με εκείνους, μάλλον θα πρέπει να το ξανά σκεφτείτε, αν όχι να αναθεωρήσετε. Πιο συγκεκριμένα, νέες παιδιατρικές έρευνες, αναφέρουν πως το να μοιράζεται ένα παιδί το  κρεβάτι με τους γονείς του δεν του κάνει καθόλου κακό.

Αντιθέτως, μάλιστα, αυτή είναι μια συνήθεια η οποία έχει θετικό αντίκτυπο στο παιδί, καθώς βοηθά, ενδεικτικά, στα ακόλουθα:

  • βοηθά στην αύξηση της αυτοπεποίθησής του,
  • συμβάλλει στη μείωση των προβλημάτων συμπεριφοράς,
  • ελαχιστοποιεί το άγχος του και
  • αυξάνει το συναίσθημα της ευτυχίας και της γενικής ικανοποίησής του
Πώς βοηθάει το παιδί σας αυτή η «κακή» συνήθεια;

Πρόσφατες έρευνες έρχονται να ανατρέψουν όσα ξέραμε και να μας διδάξουν κάτι νέο. Πάμε λοιπόν, να δούμε πιο αναλυτικά το πώς και κατά πόσο βοηθά τα παιδιά σας το να κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι με εσάς.

Ανεξαρτησία

Μελέτες δείχνουν πως αυτά τα παιδιά ανεξαρτητοποιούνται πιο γρήγορα και μάλιστα, δεν έχουν σχεδόν ποτέ την ανάγκη από αντικείμενα ασφαλείας. Όταν ένα παιδί πηγαίνει για ύπνο με την παρουσία ενός γονιού να του κρατάει το χέρι, είναι σχεδόν βέβαιο πως δε θα πιπιλίσει το δάχτυλό του αλλά ούτε πρόκειται να αναζητήσει ασφάλεια σε κάποιο αρκουδάκι.

Αυτοπεποίθηση

Τα παιδιά εκείνα, τα οποία μοιράζονται το κρεβάτι με τους γονείς τους, φαίνεται πως  παρουσιάζουν αυξημένη αυτοπεποίθηση, καθώς και λιγότερα προβλήματα συμπεριφοράς.

παιδί στο ίδιο κρεβάτι με τους γονείς

Σωματική και πνευματική υγεία

Μελέτες που διήρκησαν 30 χρόνια γύρω από τα παιδιά που κοιμόντουσαν μαζί με τους γονείς τους σε βρεφική ηλικία, αποκαλύπτουν ότι αυτά τα μωρά πραγματικά «ανθίζουν». Δεν είναι ότι είναι απλά πιο ήρεμα, αλλά ψηλώνουν περισσότερο, μιλούν και ωριμάζουν πνευματικά πιο γρήγορα.

Διαβάστε περισσότερα στο womensnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM