Δείτε τα πιο όμορφα υδάτινα τοπία σε όλο τον κόσμο (pics)

Η ομορφιά που συναντάμε σε διάφορα τοπία ανά τον κόσμο είναι μοναδική.

Είτε πρόκειται για τοπία που έχουν βουνά, πεδιάδες ή κάμπους είτε πρόκειται για «υδάτινα» τοπία που περιλαμβάνουν ωκεανούς, λίμνες, ποτάμια και καταρράκτες.

Το νερό είναι το στοιχείο που βάζει τη δική του « πινελιά» σε ένα φυσικό τοπίο καθώς του προσδίδει ζωντάνια και μας κάνει να θέλουμε να εξερευνήσουμε κάθε γωνιά του μέρους αυτού.

Οι περιοχές που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω είναι ξεχωριστές και αξίζουν την προσοχή μας γιατί καθεμία έχει την δικιά της ιδιαιτερότητα καθώς και την δική της ιστορία.

 

Μόρσκι Όκο, Πολωνία

 

 

Πρόκειται για τον γραφικό υδάτινο όγκο, που αποτελεί την μεγαλύτερη λίμνη στα Όρη Τάτρα βρίσκεται σε υψόμετρο 1.395 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στο τελείωμα μιας πεζοπορικής διαδρομής 8 χιλιομέτρων. Για να αποφύγετε την πολυκοσμία καλό είναι να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στο μονοπάτι νωρίς το πρωί.

 

Αγκέριζε, Ελβετία

 

Η λίμνη που μοιάζει βγαλμένη από καρτ ποστάλ, βρίσκεται στο ελβετικό καντόνι του Τσουνγκ. Αποτελεί ιδανικό μέρος για να περπατήσετε στο μονοπάτι πεζοπορίας γύρω από την λίμνη, η οποία είναι γεμάτη με γαλήνια σημεία για πικ- νικ και κολύμπι.

Το 14ο αιώνα, οι μικρές δυνάμεις της Ελβετικής Συνομοσπονδίας νίκησαν τον στρατό εισβολής των Αψβούργων στις όχθες αυτής της λίμνης. Αυτό δημιούργησε ένα συνασπισμό που θα οδηγούσε στη γέννηση του Έθνους της Ελβετίας.

 

Παραλία Άο Νούι Μπει, Ταϊλάνδη

 

Η απομονωμένη παραλία της επαρχίας Κράμπι χαρακτηρίζεται από το όμορφο πεταλοειδές σχήμα και την εκπληκτική θεά στον ωκεανό. Το Άο Νούι αποτελεί την τέλεια απόδραση για ταξιδιώτες που επιθυμούν να αποφεύγουν τα πολλά πλήθη.

 

Γκείτσγκαρθντεϊλ Μπεκ, Αγγλία

 

Αυτός ο γραφικός χείμαρρος, που βρίσκεται στην Κάμπρια, ρέει κατά μήκος του περάσματος Χόνιστερ Πας, αποτελώντας εξαιρετική επιλογή για μια μεγάλη γραφική διαδρομή.

Η περιοχή έχει την δική της ιστορία. Το τελευταίο ενεργό λατομείο σχιστόλιθου της Αγγλίας βρίσκεται στην κορυφή του περάσματος και είναι ιδανικό για υπόγειες ξεναγήσεις. Άλλη μια πληροφορία ιστορικού ενδιαφέροντος, είναι το γεγονός ότι το Χόλιστερ Πας κατέχει το ρεκόρ σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο για τις περισσότερες βροχοπτώσεις σε διάστημα 24 ωρών.

 

Λοχ Λέβεν, Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο

 

Το Λοχ Λέβεν στην Κεντρική Σκωτία είναι μία από τις πιο ρηχές λίμνες της Σκωτίας και φυσικός βιότοπος. Τον χειμώνα κουρνιάζουν στη λίμνη χήνες, ενώ φημίζεται για το υποείδος καφέ πέστροφας, γνωστή ως πέστροφα του Λοχ Λέβεν.

 

Λαγκούνα Ντελ Ντιαμάντε, Μεντόσα, Αργεντινή

 

Το ηφαίστειο Μάιπο έχει θέα στην ανατολή του ηλίου στη Λαγκούνα Ντελ Ντιαμάντε. Η λίμνη ονομάζεται « λίμνη των διαμαντιών», επειδή η αντανάκλαση του ηφαιστείου σε αυτή μοιάζει με διαμάντι.

 

Φαράγγι Ατουέλ, Αργεντινή

 

Αυτό το φαράγγι βρίσκεται στην επαρχία Μεντόζα, η οποία είναι δημοφιλής για την εκπληκτική θέα στις Άνδεις και τους αμπελώνες της. Στους πρόποδες των Άνδεων βρίσκεται το μαγευτικό φαράγγι Ατουέλ, που πήρε το όνομά του από το ποτάμι του. Εδώ μπορείτε να παρατηρήσετε τις βαθιές κοιλάδες του φαραγγιού από την κορυφή των βράχων, αλλά για μια πιο μαγευτική εμπειρία μπορείτε να βουτήξετε κατευθείαν στα νερά του.

 

Λίμνη Γκάρντα, Ιταλία

 

Η λίμνη Γκάρντα μπορεί να μην είναι εξίσου δημοφιλής με την λίμνη Κόμο, αλλά είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην Ιταλία, που καλύπτει τις περιοχές της Λομβαρδίας, του Βένετο και του Τρεντίνο- Άλτο Άντιτζε. Πρόκειται για ένα αλπικό τοπίο με απότομες κορυφές που υψώνονται μεγαλοπρεπώς στη βόρεια ακτή της λίμνης.

 

Ποταμός Λόιζακ, Γερμανία

 

Ο ποταμός Λόιζακ, που άλλοτε χρησίμευε κυρίως ως οδός μεταφοράς φυτικών πόρων, όπως ασβεστόλιθου και γύψου, καθώς και κορμών από τα κοντινά δάση, είναι σήμερα ένα στολίδι αναψυχής στις Βαυαρικές Άλπεις. Κατάλληλος για ράφτινγκ και ψάρεμα, ο ποταμός διασχίζει ένα από τα πιο ειδυλλιακά τοπία της Γερμανίας.

 

Γέφυρα του Διαβόλου, Γερμανία

 

Η κομψή, αψιδωτή Γέφυρα του Διαβόλου, βρίσκεται στον ποταμό Ρακότζι στο πάρκο Ροντόντεντρον του Κρόμλάου στη Γερμανία. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τη γοτθική αρχιτεκτονική εντός ορίων του πάρκου, αλλά η μεγάλη ατραξιόν είναι η γέφυρα. Χάρη στην ημικυκλική δομή της γέφυρας, η αντανάκλασή της δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός τέλειου κύκλου τις ημέρες που το φως είναι κατάλληλο και τα νερά ήρεμα.

 

Ποταμός Μέρσεντ, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

 

Έχει χαρακτηριστεί ως Άγριος και Γραφικός ποταμός. Αυτός ο ποταμός με τα λευκά νερά διασχίζει το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι και σχηματίζεται κυρίως από το λιώσιμο των πάγων που πέφτουν από τους καταρράκτες της Κοιλάδας Γιοσέμιτι. Η κύρια διακλάδωση του ποταμού είναι κατάλληλη για κολύμπι, ψάρεμα, κάμπινγκ και ράφτινγκ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM