Super League: Πέταξαν βαθμούς οι πρωτοπόροι

Το πρώτο τέταρτο της φετινής διοργάνωσης της Super League ολοκληρώνεται σήμερα με τον αγώνα Λαμία-Βόλος και τα πρώτα συμπεράσματα βγαίνουν σχετικά εύκολα.

Όπως αναμενόταν, οι ομάδες που δείχνουν να διεκδικούν το πρωτάθλημα είναι... δύο συν μία, δηλαδή ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, ο νταμπλούχος ΠΑΟΚ και το αουτσάιντερ που ακολουθεί, η ΑΕΚ.

Η διαφορά είναι μικρή, έξι βαθμοί χωρίζουν τους τρεις πρωτοπόρους, κι ενώ μέχρι το τέλος της σεζόν έχουμε ακόμη καμιά... εικοσαριά ντέρμπι. Διότι με τον φετινό Παναθηναϊκό, μάλλον θα έχουν θέματα οι διεκδικητές του πρωταθλήματος. Ας δούμε κάποια πρώτα χαρακτηριστικά των ομάδων που για την ώρα δείχνουν να έχουν ένα προβάδισμα όσον αφορά την εξάδα των Playoffs.

Ολυμπιακός (23 β.)

Οι Πειραιώτες δείχνουν δύο πρόσωπα μέχρι στιγμής, ένα εντός κι ένα εκτός έδρας. Στο "Γ. Καραϊσκάκης" κρατάνε το απόλυτο με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς και γκολ 12-1. Εκτός έδρας ο Ολυμπιακός βασανίζεται, πήρε δύο δύσκολες νίκες με Λάρισα και Άρη και έφερε δύο ισοπαλίες. Έχει σχετικά λίγες απώλειες αν αναλογιστεί κανείς πως ενδιάμεσα έχει παίξει και τρία επίπονα παιχνίδια για το Champions League. Ωστόσο, με εξαίρεση το ματς με το Βόλο, στα υπόλοιπα παιχνίδια δεν έχει σκοράρει πάνω από δύο φορές (νίκες με 2-0, 2-1 και 1-0). Σύνολο με σοβαρή άμυνα που στην ουσία τον οδηγεί.

ΠΑΟΚ (21 β.)

Ναι μεν, αλλά για τον ΠΑΟΚ. Η αήττητη (εδώ και 44 παιχνίδια πρωταθλήματος) ομάδα της Θεσσαλονίκης ακολουθεί δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, αλλά προβληματίζει, καθώς δεν νίκησε σε κανένα από τα θεωρητικά δύσκολα παιχνίδια του με Άρη, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Είναι αποφασιστικός, αφού γλίτωσε δύο ήττες στις καθυστερήσεις, αλλά αμυντικά ασταθέστατος. Δεν μπορεί φυσικά κανείς να τον ξεγράψει... Διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 20 γκολ, σε κανένα ματς δεν έχει σκοράρει λιγότερα από δύο τέρματα!

ΑΕΚ (17 β.)

Έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή βρίσκεται η Ένωση, που όμως διαθέτει μία άναρχη και ροκ ομάδα που δύσκολα θα μείνει κοντά στις πρώτες θέσεις με τόσα αμυντικά προβλήματα. Έχει κάνει τρεις νίκες στο πρωτάθλημα με 3-2 και σε όλες βρέθηκε να χάνει 1-0! Ισοφάρισε και τον ΠΑΟΚ, ενώ με τον Ολυμπιακό πάλεψε τουλάχιστον να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Δέχεται, όμως, αστεία γκολ, δεν έχει έδρα φόβητρο όπως οι δύο αντίπαλοί της και φυσικά ακόμη πληρώνει την προετοιμασία της πλάκας που έκανε ο Μιγκέλ Καρντόσο. Βασίζεται στην τριάδα Ολιβέιρα, Μάνταλου, Λιβάγια. Πόσο θα αντέξουν;

ΟΦΗ (16 β.), Ξάνθη (16 β.) και ΑΕΛ (15 β.)

Τρεις επαρχιακές ομάδες που εκπροσωπούν όλη... τη χώρα, από το βορρά ως το νότο, έχουν προσθέσει αλατοπίπερο στη φετινή Super League. Εντυπωσιάζει πραγματικά ο ΟΦΗ με την απόρθητη έδρα του (4 στα 4) και τη δεύτερη καλύτερη επίθεση (19 γκολ), αξιόμαχη η Ξάνθη που έχει ήδη κόψει πέντε βαθμούς από ΟΣΦΠ και ΑΕΚ, σκληροτράχηλη όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια η ΑΕΛ με δύο απίστευτες νίκες με 3-2, κι ενώ έχανε 0-2 (με Άρη και ΟΦΗ).

Πιο πίσω έχουν μείνει Άρης, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης, αλλά δεν θα τα παρατήσουν και σίγουρα θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την έκτη θέση.

Τα ντέρμπι που έρχονται

Με αυτά τα δεδομένα (χωρίς τον Παναθηναϊκό στην εξάδα) τα ντέρμπι που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και των Playoffs είναι τα εξής 14:

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

-----------------

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός-ΑΕΚ