Βίσση - Βανδή: Η κόντρα των 90's που έληξε με ένα φιλί στο στόμα

Άννα Βίσση - Δέσποινα Βανδή: Δύο από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες της ελληνικής σκηνής συναντήθηκαν εχθές on stage - Το ιστορικό της κόντρας

Το τελευταίο πράγμα που περιμέναμε από το 2020 είναι η επανένωση των δύο κυριών του ελληνικού τραγουδιού έπειτα από πολλά, πολλά χρόνια! Η Δέσποινα Βανδή και η Άννα Βίσση τραγούδησαν χθες μαζί στον τελικό του J2US και ομολογουμένως ήταν και οι δύο εκθαμβωτικές.

Μάλιστα, στο τέλος του performance τους αντάλλαξαν και ένα πεταχτό φιλί στο στόμα και όπως είναι φυσικό το βίντεο αυτό έγινε viral. Όπως ανέφερε ο Νίκος Κοκλώνης η Αννα Βίσση και η Δέσποινα Βανδή είχαν συναντηθεί πριν από λίγες ημέρες στο σπίτι του.

Εκεί βρισκόταν ήδη η Δέσποινα Βανδή και λίγο αργότερα ήρθε και η Αννα Βίσση. Με την ατάκα της «η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη» φαίνεται ότι έσπασε ο πάγος και μετά από δύο λεπτά, όπως αποκάλυψε ο Κοκλώνης Βανδή, Βίσση μιλούσαν σαν να γνωρίζονταν καιρό.

Πάντως στη σκηνή του J2US φάνηκε ότι οι δύο τραγουδίστριες έχουν άριστες σχέσεις. Όπως αναφέρουν και στους απολαυστικούς διαλόγους, μάλλον τα media τις ήθελαν τσακωμένες...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Η κόντρα των 90's που δίχασε 

Στις 15 Ιανουαρίου του 1999, το εβδομαδιαίο περιοδικό Down Town κυκλοφόρησε με εξώφυλλο τη Δέσποινα Βανδή και τίτλο: «Η Βίσση είναι 30 χρόνια στο τραγούδι κι εγώ δεν είμαι ακόμη 30 χρόνων». Αυτή φαίνεται να ήταν η αρχή της φημολογούμενης κόντρας. Για πολλούς και ίσως όχι αδίκως, αυτή η κόντρα ήταν κατασκευασμένη από τα media. Ωστόσο ακολούθησε τις καριέρες των δύο τραγουδιστριών για πολλά χρόνια, διχάζοντας τα φαν κλαμπ τους μέχρι και σήμερα. Ποιος δεν έχει μαλώσει στα 90's υπερασπίζοντας την αγαπημένη του; «Κραυγή» Vs «Υποφέρω», «βισσικοί» Vs «βανδικοί». Άννα Βίσση και Δέσποινα Βανδή σπανίως ασχολήθηκαν με την «κόντρα» τους.

Η Δέσποινα Βανδή το 1998 είχε κυκλοφορήσει το CD-single «Σπάνια» σε στίχους και μουσική του Φοίβου, με το ομώνυμο τραγούδι και την επιτυχία «Ούτε ένα ευχαριστώ». Αργότερα το 1999, είχε εμφανιστεί και σε ρόλο guest star στην τηλεοπτική σειρά «Δύο Ξένοι». Την ίδια περίοδο, η Άννα Βίσση μεσουρανούσε κυριολεκτικά στην ελληνική μουσική σκηνή έχοντας κυκλοφορήσει (1998) το διπλά πλατινένιο 22ο studio άλμπουμ της καριέρας της με τίτλο «Αντίδοτο», στο οποίο υπήρχαν διαχρονικές επιτυχίες, όπως η δυναμική μπαλάντα του Νίκου Καρβέλα, «Γκάζι». Το καλοκαίρι του 2000 θα κυκλοφορούσε το «Αγάπη υπερβολική», που έγινε τέσσερις φορές πλατινένιο σε Ελλάδα και Κύπρο, φτάνοντας τις 100.000 πωλήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, το 1999, η δήλωση της Δέσποινας Βανδή έβαλε φωτιές στα media. Στην εν λόγω συνέντευξη και σε ερώτηση για τη σύγκρισή τους η Δέσποινα Βανδή είχε απαντήσει: «Κοίταξε, η Άννα Βίσση είναι 30 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, ενώ εγώ δεν είμαι ούτε 30 χρόνων ακόμη. Θεωρώ ότι η Άννα Βίσση σε αυτό που κάνει στο χώρο μας, στο εμπορικό τραγούδι, δίνει πάρα πολλά. Είναι πάρα πολύ καλή. Έχει σκηνική παρουσία, έχει καταπληκτική φωνή, είναι ωραία γυναίκα- ένας συνδυασμός εκρηκτικός».

Βίσση Βανδή σκηνή

Συνεχίζοντας, στην ερώτηση «Γιατί υπάρχει αυτή η εντύπωση, ότι δηλαδή "η Βανδή όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει Βίσση" η Δέσποινα απάντησε: «Στέκομαι στο "…όταν μεγαλώσει". Η Βίσση έχει μεγάλη καριέρα πολλών ετών και έχει κάνει πάρα πολλά πράγματα. Εγώ ξεκίνησα προχθές. Δεν λειτούργησε ποτέ το "θέλω να γίνω σαν κι εκείνη". Δεν είχα ποτέ μου πρότυπα του τύπου "Θέλω να γίνω σαν τη Μαρινέλλα, σαν τη Χαρούλα Αλεξίου". Μπορεί να μου άρεσε αυτό που άκουγα, να μεγάλωνα με τα τραγούδια τους, αλλά δεν είχα αφίσες στο δωμάτιό μου, δεν παρακολουθούσα τη ζωή τους. Αυτό που με ωθεί στο να κάνω αυτά τα πράγματα είναι αυτό που κουβαλάω μέσα μου».

Άννα Βίσση: «Ποτέ δε με ενόχλησε η σύγκριση με τη Δέσποινα»

Όταν το 2013 οι δύο τραγουδίστριες είχαν δεχτεί πρόταση από το νέο τότε talent show του ΑΝΤ1 «The Voice», η Άννα Βίσση είχε δηλώσει στο «ΟK»: «Λένε πάλι ότι θα τσακώνεται η Βίσση με τη Βανδή και άλλα τέτοια. Δεν παίζει κάτι τέτοιο». «Ποτέ δεν μ’ ενόχλησε η σύγκριση με την Βανδή. Η πίεση που μου ασκούσαν κάποιοι με ενοχλούσε για να βγάλουν με το ζόρι τον τίτλο, την ατάκα, είτε είχε να κάνει με τη Δέσποινα Βανδή είτε με τον σύντροφό μου είτε τη γνώμη μου για κάποιο θέμα. Αυτό μου έκανε φτηνό, αλλά το καταλάβαινα γι’ αυτό προσπαθούσα να το διασκεδάζω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM