Δημήτρης Κανέλλος: «Να τηρούμε τα μέτρα προστασίας και να παραμείνουμε δυνατοί» (pics+vid)

Η καραντίνα βρήκε τον Δημήτρη Κανέλλο σε μια δημιουργική φάση της ζωής και της καριέρας του.

Ο τραγουδιστής μίλησε στο News2U για το δικό του #ΜένουμεΣπίτι και έστειλε το δικό του αισιόδοξο μήνυμα για την κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας τις τελευταίες μέρες.

Πού σε πέτυχε η καραντίνα;

«Η καραντίνα με πέτυχε σε μια περίοδο που δεν είχε περάσει πολύς καιρός, που είχα κάνει παρουσίαση της τελευταίας μου δισκογραφικής δουλειάς στη μουσική σκηνή Σφίγγα. Μια δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε από τη Minos – EMI με τίτλο «Όσα Ονειρευτήκαμε», και είναι βασισμένη στην ποίηση του Άλκη Αλκαίου (εκτός από ένα τραγούδι που οι στίχοι είναι του Γρηγόρη Λιάρου, αδερφού του Άλκη Αλκαίου..), και τις μουσικές τις υπογράφουν οι Θάνος Μικρούτσικος, Μίλτος Πασχαλίδης, Θύμιος Παπαδόπουλος και Μανόλης Ανδρουλιδάκης»

Διανύουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο. Εσύ πώς την αντιμετωπίζεις;

«Νομίζω όπως όλος ο κόσμος. Με λογική και ψυχραιμία. Μένω όσο μπορώ σπίτι προστατεύοντας τον εαυτό μου και τους άλλους γύρω μου. Ελπίζω να βρεθεί κάποιο φάρμακο σύντομα για να μπορέσει ο κόσμος να κυκλοφορήσει ξανά ελεύθερα χωρίς το άγχος της επαφής με τον υπόλοιπο κόσμο»

Τι συναισθήματα σου δημιουργεί όλη αυτή η κατάσταση;

«Αγωνία, φόβο κι ενδεχομένως κάποιου είδους θυμό. Αγωνία για το ποιες θα είναι οι επιπτώσεις (για ακόμα μια φορά), στην καθημερινότητα του απλού κόσμου μετά απ’ όλο αυτό, φόβο μη συμβεί κάτι στην υγεία δικών μου ανθρώπων (και άλλων ασφαλώς), και θυμό για το πόσο απαξιωμένη αποδείχθηκε η δημόσια υγεία με αφορμή και την πανδημία του κορονοϊού. Όχι πως ήταν κάτι που δεν το γνωρίζαμε, απλώς τώρα φάνηκε ξεκάθαρα»

Πώς περνάς την ημέρα σου στο σπίτι;

«Διαβάζοντας βιβλία, βλέποντας ταινίες, παίζοντας και ακούγοντας μουσική, κάνοντας γυμναστική κ.α. Γενικά όσα δεν μπορούσα να κάνω μέχρι πριν λόγω έλλειψης χρόνου, προσπαθώ να τα κάνω τώρα»

Έχεις ανακαλύψει νέα σου ταλέντα; 

«Αν μπορεί να το πει κανείς ταλέντο, ανακάλυψα πόσο καλός μπορώ να γίνω στο συγύρισμα και γενικά στις δουλειές του σπιτιού»

Το #ΜένουμεΣπίτι τελικά είναι εύκολη υπόθεση;

«Αυτές ιδίως τις μέρες σκέφτομαι αληθινά πόσο δύσκολο είναι για κάποιες οικογένειες να μένουν σε 40 – 50 τμ σπίτι, από τρία άτομα και πάνω. Γιατί ξέρετε, είναι άλλο να μένεις σ’ ένα τεράστιο σπίτι και να είσαι οικονομικά επαρκής χωρίς να έχεις άγχος αν θα κάτσεις ένα, δύο ή και τρεις μήνες σπίτι για να προστατευτείς, και άλλο να μένεις σε ένα φτωχόσπιτο και να μη ξέρεις κυριολεκτικά αν θα ‘χεις την επομένη να ταΐσεις την οικογένεια σου. Είναι δύο άλλοι κόσμοι κυριολεκτικά»

Η μουσική κατά πόσο βοηθάει αυτή τη περίοδο;

«Νομίζω πως, πέρα από εμάς που ασχολούμαστε επαγγελματικά με τη μουσική και είναι αληθινά αποκούμπι, βοηθάει περισσότερο ακόμα τον κόσμο που είναι κλεισμένος στα σπίτια του, και δεν έχει κάποιο άλλο τρόπο διαφυγής σε όλη αυτή τη κατάσταση πέρα από τη μουσική. Η μουσική θα είναι πάντα φάρμακο στις δύσκολες καταστάσεις»

Θεωρείς πως αυτή η περίοδος είναι ευκαιρία για αναθεωρήσεις και ξεκαθαρίσματα;

«Σίγουρα είναι καλή περίοδος να συζητήσεις με τον εαυτό σου, να αναθεωρήσεις λάθη ή σωστά του παρελθόντος, και αναλόγως, να προχωρήσεις στις επόμενες σωστές η λάθος κινήσεις»

Πώς κρατάς επαφή με το κοινό σου;

Μέσα απ’ τα social media. Τελευταία, εν μέσω κορονοϊού εγκαινιάσαμε και την καινούργια μου σελίδα στη κοινότητα του Viber»

 

Σε αγχώνει για το πως θα είμαστε την επόμενη μέρα της λήξης της καραντίνας και των απαγορευτικών μέτρων;

«Όπως είπα και πιο πάνω ναι, είναι κάτι που πιστεύω το σκέφτεται και αγωνιά όλος ο κόσμος το πώς θα είναι αυτή η μέρα που ξημερώνει μετά και απ’ τα περιοριστικά μέτρα. Πρώτα και κύρια για τον κόσμο της εργασίας και για τα νέα δεδομένα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν. Επίσης δεν μπορώ να κρύψω πως με προβληματίζει πολύ το γεγονός πως, χωρίς να έχει βρεθεί ακόμα το φάρμακο για τον κορονοϊό, και χωρίς επίσης να έχουν υπάρξει σημαντικές προσθήκες στο χώρο της δημόσιας υγείας, επιλέγουν να άρουν σιγά σιγά τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας. Ειλικρινά, και χωρίς καμία διάθεση να κινδυνολογήσω, είναι κάτι που το φοβάμαι πολύ»

Όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας, ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις;

«Θέλω πολύ να πάω μια βόλτα κατά μήκος της θάλασσας στην Πειραϊκή. Εκεί κοντά στα βράχια. Είναι κάτι που μου έχει λείψει πολύ»

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να δεχτούν όλα αυτά τα μέτρα και τις απαγορεύσεις. Εσύ ανήκεις σε αυτή την ομάδα;

«Όχι, δεν ανήκω σ’ αυτή την ομάδα, γιατί αντιλαμβάνομαι τη σοβαρότητα της κατάστασης πιστεύω. Από την άλλη αυτό που επίσης αντιλαμβάνομαι, είναι και την πολιτική γραμμή που έχει ακολουθηθεί εδώ και χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις(η ίδια ακολουθείται επίσης και σε όλες τις χώρες της Ε.Ε), η οποία αντιλαμβάνεται τη δημόσια υγεία ως κόστος, με αποτέλεσμα τη σημερινή απαράδεκτη απαξιωμένη εικόνα του δημόσιου συστήματος υγείας και σε συνθήκες που το ιατρικό προσωπικό αληθινά, υπερβαίνει τις ανθρώπινες αντοχές του»

Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο;

«Όσο μπορεί να μείνει σπίτι του, να τηρεί τα μέτρα προστασίας, αλλά παράλληλα να παραμείνει δυνατός και να έχει επαφή (εξ αποστάσεως έστω), με τους δικούς του ανθρώπους. Όσο σημαντικό είναι να μείνουμε υγιείς σωματικά άλλο τόσο είναι, και η ψυχολογία μας να μην πέσει»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM