Μαρίλια Μητρούση: «Οι ηθοποιοί δεν είναι σκουπίδια»

Για την Μαρίλια Μητρούση, κόρη γνωστών ηθοποιών, η υποκριτική ήταν μονόδρομος. 

Η Μαρίλια Μητρούση μιλά για τους γονείς της, την υποκριτική και αναφέρεται σε όσα ακούγονται τις τελευταίες μέρες για ανθρώπους του χώρου του θεάτρου.

Παράλληλα με την υποκριτική, ασχολήθηκε με τη μουσική και το τραγούδι, ενώ έχει λάβει μέρος και στο talent show «The Voice». Τους τελευταίους μήνες είναι ενεργή όχι μόνο στο instagram, αλλά και στο Tik Tok όπου τα βιντεάκια της σημειώνουν μεγάλη επιτυχία.

Δείτε όσα αποκάλυψε η ίδια:

Μεγαλώνοντας αποφάσισες να ακολουθήσεις τα χνάρια των γονιών σου και να ασχοληθείς κι εσύ με την υποκριτική. Πώς σου έχει φανεί μέχρι στιγμής ο χώρος αυτός;

«Νομίζω πως ήταν αναπόφευκτη η παραμονή σε αυτό το χώρο. Μεγάλωσα εδώ. Η δυσκολία του είναι μεγάλη. Παλεύεις για να υπάρξεις μέσα σε αυτόν κι ύστερα παλεύεις δίπλα για να παραμείνεις. Ίσως όμως να ναι αυτή η γοητεία του τελικά και να είμαστε λίγο μαζοχιστές. Όπως και να ‘χει δεν βαριέσαι σίγουρα».

 

Όταν αποφάσισες ν’ ασχοληθείς με την υποκριτική φοβήθηκες τη σύγκριση με τους γονείς σου;

«Ο βασικός λόγος που δεν είχα αποφασίσει τόσα χρόνια να ασχοληθώ ήταν ακριβώς αυτό. Η σύγκριση με τους γονείς μου. Νιώθεις πως πάντα θα σε συγκρίνουν ή θα σε αναγνωρίζουν ως η κόρη των τάδε».

Είσαι παιδί γνωστών ηθοποιών. Αυτό ανοίγει πιο εύκολα τις πόρτες;

«Θα σου πω ένα ωραιότατο ΟΧΙ. Παλεύω μόνη μου . Δεν παίζει ρόλο πια τόσο πολύ όσο νομίζουν. Είναι άδικο. Παλεύω μόνη μου και γυρνάνε και λένε εύκολα α εντάξει τι περίμενες είναι η κόρη του Μητρούση και της Βασιλακόπουλου».

 

Ποια είναι η συμβουλή που σου έχει δώσει ο πατέρας σου και την ακολουθείς πιστά;

«Το θέατρο είναι σύνολο παιδί μου αν αυτό έστω και για λίγο το ξεχάσεις να κανείς άλλη δουλειά . Και πάντα να δουλεύεις σκληρά τίποτα δεν χτίζεται χωρίς κόπο και ιδρώτα».

Τι αγαπάς περισσότερο, τη μουσική ή την υποκριτική;

«Νόμιζα ότι η μουσική είναι η ζωή μου ανακαλύπτοντας όμως την υποκριτική νομίζω ότι συμβαδίζουν η αδυναμία μου όμως στη μουσική δεν αλλάζει».

Πέρυσι έπαιξες για πρώτη φορά στο θέατρο μαζί με τον πατέρα σου, στη θεατρική παράσταση «Από Σμύρνη Σαλονίκη». Πώς ήταν η συνύπαρξη επί σκηνής;

«Ήταν ότι πιο όμορφο μπορούσε να μου συμβεί ο πατέρας μου είναι υπέροχος σαν μπαμπάς κι εξίσου υπέροχος συνάδελφος. Ένιωσα σιγουριά και δύναμη με εκείνον. Στη πρεμιέρα πάνω στη σκηνή μου έσφιξε το χέρι κι ήταν από τα πιο όμορφα συναισθήματα που έχω  νιώσει. Φυσικά κι η κυρία ΝΤΕΝΙΣΗ που είναι δεύτερη μου οικογένεια, της οφείλω τα πάντα. Άλλωστε αυτή που άνοιξε το δρόμο για να αναγνωρίσω την αγάπη μου για την υποκριτική».

 

Σε είδαμε να λαμβάνεις μέρος στο The Voice. Μίλησέ μας για την συμμετοχή και την εμπειρία σου

«Ήταν μια άτυχη στιγμή θα έλεγα ,τώρα δεν θα πήγαινα. Η φωνή μου δεν ήταν τόσο ώριμη. Αλλά από ότι κάνουμε στη ζωή μας μαθαίνουμε. Όταν το σκέφτομαι λέω μα καλά που βρήκα τόσο θάρρος;».

Image removed.

Πριν λίγο καιρό ήρθες κι εσύ αντιμέτωπη με τον κορονοϊό. Πώς το βίωσες όλο αυτό;

«Είμαι από τους τυχερούς που δεν νοσηλεύτηκα ,αλλά από τους ατυχούς γιατί τηρούσα όλα τα μέτρα με τρομερή ευλάβεια, δεν έβγαινα καν αν και δεν είχαμε lockdown. Τελικά κολλάει από τον αέρα όντως. Ευτυχώς οι γονείς μου είναι καλά χάρη στην δίκη μου ευσυνειδησία. Έμεινα αμέσως σπίτι ενημέρωσα τους πάντες. Παιδιά δεν είναι αστείο. 20 μέρες ζούσα την απόλυτη απομόνωση συναισθηματικά κυρίως. Και φυσικά τον φόβο ,φρικτούς μυϊκούς πόνους κι όλα τα απαίσια συμπτώματα αγευσίας, ανοσμίας .Τουλάχιστον άφησε τα αντισώματα του κι αγκαλιάζω τους ανθρώπους μου».

Η πανδημία έχει πλήξει ιδιαίτερα τον καλλιτεχνικό κλάδο. Εσύ πώς το αντιμετωπίζεις όλο αυτό που συμβαίνει;

«Προσπαθώ και οφείλω να είμαι αισιόδοξη, είμαι νέα κι υγιής. Σκέφτομαι τη δυστυχία που υπάρχει στο κόσμο και πριν τον κορονοϊός και νιώθω τυχερή πάντα που έχω ό,τι έχω σε οποία συνθήκη. Πρέπει να βλέπουμε τα θετικά και να' μαστε ευγνώμων. Όλα στη ζωή γίνονται αρκεί να έχουμε την υγεία μας και θετική σκέψη .Φυσικά είναι φρικτό αυτό που ζούμε. Αλλά είμαστε μαζί όλο σε αυτό».

Τις τελευταίες μέρες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας διάφορες καταγγελίες για κακοποιήσεις στον χώρο της υποκριτικής. Πώς το βλέπεις όλο αυτό που συμβαίνει; Ως γυναίκα θεωρείς ότι τέτοιου είδους περιστατικά θα πρέπει να καταγγέλλονται αμέσως;

«Με λυπεί πολύ βαθιά αυτή η ιστορία. Ως νέο άνθρωπο, ως νέο ηθοποιό. Θεωρώ όμως πως εμείς είμαστε το μέλλον κι έγινε μια αρχή να αλλάξουν τα πράγματα για το καινούργιο  αύριο. Φοβάμαι, όμως, μήπως το θέμα ευτελιστεί. Μιλάνε άνθρωποι που λένε την αλήθεια όπως η Ζέτα Δούκα, η Κατερίνα Γερονικολού. Φοβάμαι, όμως, μπροστά στη δημοσιότητα αρχίζουν ψεύτικα πράγματα και χαθεί η ουσία αυτού που ξεκίνησαν αυτές οι δυο γυναίκες που υπέφεραν όντως».

Εσύ έχεις βρεθεί ποτέ σε αυτή τη δυσάρεστη θέση;

«Είχα τη τύχη η πρώτη μου δουλειά να είναι δίπλα στην κυρία ΝΤΕΝΙΣΗ που όπως έχω πει είναι οικογένεια για μένα. Ένα εκπληκτικός άνθρωπος και μια εξαιρετική επαγγελματίας. Όμως ναι μου έχει ασκηθεί ψυχολογική βία και μπούλινγκ. Ευτυχώς ο κύκλος των ανθρώπων που με περικλείει στην πλειονότητα του με κάνει και νιώθω ασφαλής όσο γίνεται .Νομίζω στους περισσότερους έχει συμβεί ένα άσχημο περιστατικό .Ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει .Οι ηθοποιοί δεν είναι σκουπίδια».

Με τι καταπιάνεσαι αυτό τον καιρό;

«Είμαι στη δραματική σχολή ΙΑΣΜΟΣ-Βασίλης Διαμαντόπουλος τα μαθήματα συνεχίζουν μέσω Zoom, όσο ζούμε αυτή τη κατάσταση προσπαθώ να καλυτερεύσω όσο μπορώ στο αντικείμενο της δουλειάς μου. Είμαι  και σε κάποιες τηλεοπτικές συζητήσεις».

Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια από τώρα;

«Σίγουρα θέλω να έχω κάνει οικογένεια και να' χω πετύχει κάποια επαγγελματικά μου σχέδια που έχουν προτεραιότητα αυτή τη στιγμή ,κυρίως όμως να ‘μαι υγιής».

Είσαι ιδιαίτερα ενεργή και στο Instagram αλλά και στο Tik Tok. Τι από τα δύο προτιμάς;

«Το instagram είναι ένα πολυεργαλείο το προτιμώ. Tο  Tik Tok είναι για να περνάς την ώρα σου, να γελάς».

Για το τέλος, θέλω να μοιραστείς με τις αναγνώστριες του womensnews τη ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς…

«Για το πρόσωπο και το δέρμα μου πρώτα από όλα εμπιστεύομαι το Beauty Project Regenerist στη Γλυφάδα. Είναι εξαιρετικό ιατρείο για όλες τις ανάγκες. Κάνω θεραπείες ενυδάτωσης, για ακμή, για κούραση, καθαρισμούς. Είναι απαραίτητο ένα κέντρο αισθητικής το συγκεκριμένο είναι ιατρείο όποτε τηρεί περισσότερες προϋποθέσεις. Σε καθημερινή βάση δεν επιλέγω να βάφομαι αν δε πρόκειται για δουλειά. Πλένω πολύ καλά το πρόσωπο μου το πρωί και πριν κοιμηθώ με τη σειρά καθαρισμού της mdprofessionel. Δεν ξεχνώ ποτέ το αντηλιακό αλλά και την ενυδατική προσώπου και ματιών σε καθημερινή βάση».

πηγή: womensnews.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM