Ζαριφόπουλος: Μέσω της άυλης συνταγογράφησης μαθαίνουμε για το ραντεβού εμβολιασμού

Για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τον εμβολιασμό των πολιτών μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές θα εμβολιαστούν από τους πρώτους, διευκρίνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος στον ANT1, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν από την Επιτροπή Εμβολιασμού, επισημαίνοντας πως η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου. Ωστόσο, «να τονίσουμε πως μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα δοθεί προτεραιότητα και σε δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων, που σε αριθμό φτάνουν τις 45.000», πρόσθεσε.

«Από κει και πέρα για τον καθένα που επιθυμεί να εμβολιαστεί υπάρχει ο τρόπος της άυλης συνταγογράφησης, και μέσω του ΑΜΚΑ θα δοθεί προτεραιότητα στις ηλικιακές ομάδες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Ζαριφόπουλο, θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός όσων είναι άνω των 85 ετών και ατόμων με υποκείμενα νοσήματα (αιμοκαθαιρόμενοι, μεταμοσχευμένοι κ.ά.). Οι πολίτες θα λάβουν SMS με την ημέρα, την ώρα και το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο θα πρέπει να προσέλθουν.

«Θα πρέπει να επιβεβαιώσουν το ραντεβού και να παρουσιαστούν για τον εμβολιασμό. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο το ραντεβού δεν εξυπηρετεί κάποιον, θα πρέπει να ζητήσει νέο, είτε μπαίνοντας ο ίδιος στη σχετική πλατφόρμα emvolio.gov.gr είτε απευθυνόμενος σε ΚΕΠ ή το φαρμακείο της γειτονιάς του», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε ταυτόχρονα τον εμβολιασμό όλων των πολιτών άνω των 65», τόνισε ο ίδιος. Αναφορικά με τα άτομα που έχουν κάποιες αλλεργίες, ο κ. Ζαριφόπουλος δήλωσε πως τον πρώτο λόγο σε αυτό το ζήτημα τον έχει η επιστήμη.

«Θα πρέπει να ακολουθήσουμε μια κοινή λογική και αξιοποιούμε στοιχεία από το ιατρικό ιστορικό ατόμων, ώστε να δοθεί προτεραιότητα σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα, και ένας τρόπος να γίνει είναι μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Αλλά αυτά θα γίνουν σιγά σιγά», κατέληξε ο υφυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM