Πιερρακάκης: Φαρμακεία και ΚΕΠ στη μάχη του εμβολιασμού

Το πιο δύσκολο εγχείρημα και πρόκληση αποτελεί το πώς οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους για να εμβολιαστούν Θα επιστρατευτούν φαρμακεία - ΚΕΠ για όσους αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό μοντέλο

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, για το σχέδιο εμβολιασμού.

Του Μάκη Θεοδώση

«Ο εμβολιασμός του πληθυσμού», τόνισε, «είναι ίσως η μεγαλύτερη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας που έχει γίνει μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Αποτελεί μια τεράστια πρόκληση, με εκατοντάδες μικρές λεπτομέρειες που θα πρέπει να διευθετηθούν συνολικά από την κυβέρνηση», εξήγησε.

Στη συνέχεια έκανε και έναν απολογισμό του μέχρι τώρα έργου και εξήρε τη δυνατότητα από τέλος του 2020 η εφαρμογή gov.gr να είναι διαθέσιμη και στα κινητά τηλέφωνα. «Θα είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη», πρόσθεσε.

Πρωταρχικός τρόπος η άυλη συνταγογράφηση

Ειδικότερα, σχετικά με τους τρόπους προγραμματισμού των πολιτών για να κάνουν το εμβόλιο, ο υπουργός ανέφερε ότι «όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, θα χρησιμοποιήσουμε την άυλη συνταγογράφηση για να κλείνονται πολλά από τα ραντεβού. Σκοπός μας είναι να πάμε εμείς στους πολίτες και να τους προτείνουμε τα δύο ραντεβού για τις δύο δόσεις εμβολιασμού. Η άυλη συνταγογράφηση θα χρησιμοποιείται για στοχευμένα SMS, για να ενημερώνονται οι πολίτες και να επιβεβαιώνουν σε ώρες που τους προτείνονται για το εάν θα κλείνουν αυτά τα ραντεβού ή όχι», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε πως «θα δημιουργηθεί το emvolio.gov.gr, όπου κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να κλείνει τα ραντεβού του. Οι συμπολίτες μας που δεν έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις τεχνολογίας θα μπορούν να πηγαίνουν για το ραντεβού σε ένα από τα 10.000 φαρμακεία, ενώ εξετάζεται και η ενεργοποίηση των ΚΕΠ. «Στόχος μας είναι να γίνει σωστά η αλυσίδα του εμβολιασμού και όλοι να έχουν εύκολη πρόσβαση», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM