Κυριάκος Πιερρακάκης: Με sms θα πηγαίνουν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο

Να γραφτούν όλοι στην άυλη συνταγογράφηση, έτσι ώστε να ενημερωθούν για το εμβόλιο, καλεί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, σε ραδιοφωνική του παρέμβαση το μεσημέρι της Πέμπτης, τόνισε πως σε όσους έχουν ήδη γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση θα σταλεί ένα μήνυμα, το οποίο θα αναφέρει την ημέρα, την ώρα και το μέρος του ραντεβού για το εμβόλιο.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Ωστόσο, θα πρέπει όλος ο κόσμος να εγγραφεί στο σύστημα της άυλης συνταγογράφησης, επισήμανε ο υπουργός, ώστε να ενημερωθούν εγκαίρως για το πού και πότε θα εμβολιαστούν.

Για όσους δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα υπάρχει και τηλεφωνικό κέντρο, για να κλείσουν το ραντεβού τους και να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, υπογράμμισε ο υπουργός.

Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι πάνω από 850.000 πολίτες έχουν γραφτεί στην υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης: «Λαμβάνεις ένα sms ή ένα e-mail που σου λέει ποια είναι η συνταγή που σου έχει γράψει ο γιατρός ή το παραπεμπτικό για το ραντεβού, θα μπουν εκεί και οι ιατρικές βεβαιώσεις. Από κει, λοιπόν, θα μπορέσει να σταλεί σε όσους έχουν γραφτεί ένα μήνυμα το οποίο θα λέει την ημέρα, την ώρα και το μέρος του ραντεβού για το εμβόλιο».

«Θα υπάρχει και ψηφιακή πλατφόρμα. Το embolio.gov.gr. Θα μπαίνεις να γραφτείς, επίσης για να κλείσεις ένα ραντεβού. Είναι δεδομένο πως υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες. Εκεί, λοιπόν, έχουμε προβλέψει να υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο», πρόσθεσε.

Για τα ΕΛΤΑ

Ερωτηθείς για τα ΕΛΤΑ, είπε: «Τα ΕΛΤΑ αντιμετωπίζουν ζήτημα βιωσιμότητας. Ενώ μιλάμε για τα ψηφιακά, υπάρχουν παραδόσεις όπως το γράμμα και το πακέτο που είναι στη ζωή μας και πρέπει να τις διαφυλάξουμε με σεβασμό στα χρήματα των φορολογουμένων. Κάναμε μια ενέργεια μετασχηματισμού του οργανισμού, που ψηφίστηκε στη Βουλή, με στόχο την επόμενη διετία να υπάρξει εξορθολογισμός του λειτουργικού κόστους. Τα ΕΛΤΑ πρέπει να περάσουν στην ψηφιακή εποχή. Στόχος, να εκτελεστεί αυτό το πλάνο μέσα στην επόμενη διετία, αλλά μετά πρέπει ο φορολογούμενος να πάρει πίσω αυτά τα χρήματα από αύξηση της συμμετοχής ιδιωτικού επενδυτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM