Τσακίρης (ΕΣΠΑ): Λεφτά στο χέρι για αγορά πρώτων υλών στην εστίαση

Τσακίρης: Άμεση βοήθεια σε εστίαση και τουρισμό-Το νέο ΕΣΠΑ παράλληλα με το Ταμείο Ανάκαμψης

Του Μάκη Θεοδώση

Ο υφυπουργός Γ. Τσακίρης για το ΕΣΠΑ ανέφερε σε τηλεοπτική του τοποθέτηση,  πως «το υφιστάμενο ΕΣΠΑ θα έχει εκταμιευθεί 31/12/2023,ώστε να μη χαθεί κανένα ευρώ. Το νέο ΕΣΠΑ είναι σε διαπραγμάτευση στην Ε.Ε. είναι ένα μεγάλο πακέτο μαζί με την εθνική συμμετοχή φτάνει στα 26  δισ. Θα τρέχει μαζί με το Ταμείο Ανάκαμψης , είναι συμπληρωματικά , το πρόγραμμα είναι επταετές, σχεδιάζουμε εργαλεία για ΜΜΕ και να κουμπώσουν για την μετά πανδημία εποχή. πρόσθεσε.

Για την εστίαση ανέφερε πως «το πλήγμα για τον κλάδο είναι μεγάλο, ετοιμάζουμε μια νέα δράση χρηματοδότησης αγοράς πρώτων υλών, ''λεφτά στο χέρι,'' για την επανεκκίνηση τους. Για το τουρισμό ανέφερε πως θα ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο. Η διάρκεια των παροχών εξαρτάται από την πορεία της πανδημίας, αν πάνε όλα καλά, θα είναι εφάπαξ υπογράμμισε.

«Οι στόχοι είναι ''πράσινοι'' και αναπτυξιακοί, με ευελιξία και ταχύτητα στις πληρωμές. Για τα θερμαντικά σώματα θα δοθεί παράταση μετά τις 28 Απριλίου και για μετά το καλοκαίρι προς τον χειμώνα κατέληξε ο κ.Τσακίρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ