Γεωργιάδης: «Μη σπαταλήσουμε την ευκαιρία»

Γεωργιάδης: «Ναι» σε πολλαπλές αγορές εντός τριών ωρών - Εντός Αττικής επιτρέπεται η μετακίνηση σε εξοχικά

Του Μάκη Θεοδώση

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε σε απορίες των χθεσινών  ανακοινώσεων πως «για τα ψώνια μπορεί ο πολίτης να μετακινηθεί από δήμο σε δήμο με το μήνυμα 13032. Όσες φορές μπορεί να πάει εντός τριών ωρών, σε συγκεκριμένο μαγαζί, με ραντεβού» πρόσθεσε.

«Όποιος θέλει να παραβιάσει τους κανόνες, είναι εύκολο, να μη σπαταλήσουμε αυτή την ευκαιρία, να επανέλθουμε στη ζωή μας. Η πρόθεσή μας είναι ό,τι ανοίγει να παραμένει» υπογράμμισε.

Για τις μετακινήσεις των οικογενειών σε εξοχικά ξεκαθάρισε πως «αν είναι στον ίδιο δήμο και στον ίδιο νομό, εντός λεκανοπεδίου Αττικής».

«Τα κέντρα αισθητικής προτείναμε να ανοίξουν, αλλά δεν πείστηκε η επιτροπή. Διαφωνώ με την απόφαση και είχα δεκάδες mail διαμαρτυρίας από τα κέντρα αισθητικής. Να απαγορεύσει την ιατρική πράξη δερματολόγων και να μη μένει στην κοσμητική πράξη» ανέφερε. Για τα γυμναστήρια είπε πως «είναι μακριά. Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα πάνε για την άλλη εβδομάδα».

Τα self tests θα έρθουν σύντομα, οι υπάλληλοι καταστημάτων πρέπει να έχουν κάνει. Και το σύστημα τρέχει για να εφαρμοστεί από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, εξήγησε.

Για τα σχολεία ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «η πίεση στα λύκεια οφείλεται στην ανελαστική ημερομηνία των Πανελληνίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ