Παναγιωτόπουλος - Όστιν: Έρχεται δελεαστική προσφορά για τις φρεγάτες

Επαφή των δύο ανδρών για τη συμφωνία – Κομβικός ο ρόλος του πρέσβη Τζέφρι Πάιατ

Του Μάκη Θεοδώση 

Το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και μια πρόταση-έκπληξη από τον Ατλαντικό για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών αναμένεται να συζητηθούν σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν.

Να επισημανθεί πως η επικοινωνία αποτελεί βήμα της αμερικανικής πλευράς. Πληροφορίες αναφέρουν πως στο τραπέζι θα έρθει μια ιδιαίτερα δελεαστική προσφορά για τον αμυντικό εξοπλισμό της Ελλάδας. Επίσης, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική προκλητικότητα αλλά και ο ρόλος της γειτονικής χώρας ευρύτερα στην περιοχή, από τη Λιβύη μέχρι το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς και ο κομβικός ρόλος της χώρας μας στη Μαύρη Θάλασσα.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί επίσης το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς το Πολεμικό Ναυτικό θα κλείσει σύντομα συμφωνία για την αγορά τεσσάρων νέων φρεγατών, όπως είχε εξαγγείλει άλλωστε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας μετά το σημερινό τηλεφώνημα αναμένεται να έχει πλήρη εικόνα όσον αφορά την προσφορά που θα κάνουν οι Αμερικανοί για την πώληση εκ μέρους τους φρεγατών καθώς επίσης και τις επιπλέον παροχές που αναμένεται να δοθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM