Πέτσας για γιορτές: Πιθανόν αυστηρότερα μέτρα σε ορισμένες περιοχές

«Στις γιορτές, κάθε οικογένεια ας μείνει μόνο με άλλη μία συγγενική ή φιλική οικογένεια», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε πως τις γιορτές θα πρέπει να γιορτάσουμε μόνο με άλλη μία συγγενική ή φιλική οικογένεια, προς αποφυγή περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

«Στη χώρα μας η επιδημιολογική κατάσταση, σύμφωνα με τα στοιχεία της 16ης Δεκεμβρίου, έχει ως εξής: Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας ήταν 12.975, μειωμένα κατά 15,8%. Οι νοσηλευόμενοι ήταν 2.340, αριθμός μειωμένος κατά 39%. Ο κυλιόμενος μέσος όρος κρουσμάτων των επτά τελευταίων ημερών ήταν 1.196, μειωμένος κατά 21%. Ο δείκτης θετικότητας μειώθηκε στο 4,5% έναντι 6,4% στις 9 Δεκεμβρίου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Στις γιορτές, κάθε οικογένεια ας μείνει μόνο με άλλη μία συγγενική ή φιλική οικογένεια », είπε στη συνέχεια ο κ. Πέτσας και υπογράμμισε πως δεν αποκλείονται νέα μέτρα σε επιβαρυμένες περιοχές. «Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ανησυχητική η κατάσταση στην Κοζάνη»

«Σε τοπικό επίπεδο, με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία, ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Κοζάνη και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής. Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού εντοπίζονται στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. Δεν αποκλείεται επομένως σε περιοχές που, αντί ύφεσης, εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα. Ήδη η επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αποφάσεις για ενδεχομένως αυστηρότερα μέτρα»

«Αυτή τη στιγμή αυτό εξετάζεται, γιατί υπάρχουν αποκλίσεις σε τοπικό επίπεδο από τη γενική επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως ξέρετε, σήμερα για παράδειγμα ο κ. Χρυσοχοΐδης βρίσκεται στην Κοζάνη και ο κ. Χαρδαλιάς στη Θεσσαλονίκη. Ανάλογα με τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις των ειδικών, η κυβέρνηση θα πάρει τις αποφάσεις της ενδεχομένως για αυστηρότερα μέτρα σε τοπικό επίπεδο. Δεν εξετάζεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή σε γενικό επίπεδο», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM