Παπαθανάσης: Καμία κυβέρνηση δεν θέλει κλειστά καταστήματα

Παπαθανάσης: «Καμία κυβέρνηση και κανένας υπουργός δεν θέλει να κρατά κλειστά τα καταστήματα»

Σε τηλεοπτική παρέμβασή του το πρωί της Δευτέρας, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για το κατά τόπους άνοιγμα του λιανεμπορίου, τόνισε πως καμία κυβέρνηση και κανένας υπουργός δεν θέλει να κρατά κλειστά τα καταστήματα, ωστόσο δεν γίνεται να αγνοηθεί η απόφαση των λοιμωξιολόγων.

«Υπάρχει μια επιτροπή επιστημόνων που έχει ένα μοντέλο, το οποίο ακολουθεί. Την Τετάρτη έβγαλαν μια απόφαση και την Παρασκευή είδαν –από τα κρούσματα, την τάση που υπήρχε και τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ– ότι δεν έπρεπε να λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε ορισμένες περιοχές» εξήγησε κ. Παπαθανάσης.

«Σήμερα που λέει η επιτροπή πρέπει να μην ανοίξει σε αυτές τις περιοχές, γιατί το σύστημα δεν μπορεί να αντέξει την κατάσταση, τι πρέπει να κάνουμε; Πριν από μήνες δεν υπήρχε εισήγηση της επιτροπής για το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη, πήρε απόφαση η κυβέρνηση και πάλι μας κατέκριναν. Τώρα τι πρέπει να κάνουμε; Να μην ακούσουμε την επιτροπή; Ουδέποτε η κυβέρνηση έχει απορρίψει εισήγηση της επιτροπής για κλείσιμο δραστηριοτήτων» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός.

«Εάν ανοίγαμε το λιανεμπόριο και γέμιζαν οι εντατικές, τι θα γινόταν;»

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την επιτροπή ως ένα σώμα. Ακούμε ότι ορισμένα μέλη της έχουν άλλες απόψεις, αλλά εμείς πρέπει να ακούσουμε την εισήγηση της επιτροπής ως σύνολο. Αν εμείς δεν ακούγαμε την επιτροπή και ανοίγαμε το λιανεμπόριο και σε αυτές τις περιοχές και γέμιζαν οι εντατικές και αυξάνονταν τα κρούσματα, τι θα γινόταν; Σημασία δεν έχει ποιο υπουργείο κάνει εισήγηση στην επιτροπή για κάποια δραστηριότητα, αλλά η εισήγηση που κάνει η επιτροπή προς την κυβέρνηση» κατέληξε ο αναπληρωτής  υπουργός Ανάπτυξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM