Πρώτη τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Σερβίας: Στο Βελιγράδι ο Δένδιας

Στο Βελιγράδι σήμερα η πρώτη τριμερής Ελλάδας - Κύπρου - Σερβίας

- Συνάντηση Δένδια - Σελάκοβιτς και με πατριάρχη Πορφύριο Α'

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Στο Βελιγράδι μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για να συμμετάσχει στην πρώτη τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Σερβίας.

Οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν γύρω από τις προοπτικές ενίσχυσης της πολυμερούς συνεργασίας, με έμφαση σε διάφορους τομείς, όπως οι μεταφορές και η ενέργεια, ενώ στο τραπέζι θα τεθούν και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιφέρεια των Δυτικών Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Νίκολα Σελάκοβιτς

Με τον Σέρβο ομόλογό του θα συνομιλήσει λίγο πριν από την τριμερή, σε μία κατ' ιδίαν επαφή, ο Έλληνας ΥΠΕΞ, με κεντρικά θέματα τη στενή συνεργασία Ελλάδας - Σερβίας, σε εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης που υπογράφηκε στο πλαίσιο του 3ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας που έλαβε χώρα στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2019, καθώς και την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας.

Συνάντηση με Βούσιτς και πατριάρχη Πορφύριο Α' 

Αμέσως μετά το τέλος της τριμερούς, ο Νίκος Δένδιας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούσιτς, τον πρόεδρο της Βουλής, Ίβιτσα Ντάσιτς και τον πατριάρχη των Σέρβων, μακαριώτατο Πορφύριο Α'.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM