Νέα πρόκληση από Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κρύβεται πίσω από την Ε.Ε.

Προκλητικός ο Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο

«Υπήρχαν κι άλλες δύο ευκαιρίες για διπλωματία. Η μία όταν είχε αποσυρθεί για συντήρηση (σ.σ. το Oruc Reis) και την άλλη φορά, επειδή η Μέρκελ είχε ζητήσει από τον Πρόεδρό μας. Τώρα όμως τελείωσαν οι εργασίες του. Τώρα η Ελλάδα, ποια δικαιολογία θα βρει;» δήλωσε προκλητικά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Για το ζήτημα του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: «Θέλεις διάλογο μαζί μας, ως δύο γείτονες, να λύσουμε τα ζητήματά μας μέσω της διπλωματίας ή θα συνεχίσεις να κρύβεσαι πίσω από την Ε.Ε.;»

«Νέα σελίδα στις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε την Τρίτη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, εξέφρασε την επιθυμία του να ανοιχτεί μία νέα σελίδα στις σχέσεις Τουρκίας - Ε.Ε.:

«Η Τουρκία επιθυμεί να ανοίξει μια νέα σελίδα με την Ε.Ε.» και να «ξεκινήσουν ξανά οι συνομιλίες με την Ένωση εξετάζοντας την κατάσταση στο σύνολό της» και «στη βάση κοινών συμφερόντων», σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Ελπίζουμε ότι η Ε.Ε. θα υιοθετήσει μια εποικοδομητική και συνετή στάση απέναντι στην Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, μια μέρα μετά την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας για την αγορά και απόκτηση των ρωσικών συστημάτων S-400.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM